donderdag 21 december 2017

Guarani meisje drinkt water uit plas op broeierig hete dag in de stad Posadas Misiones, Argentinië

'Terwijl ons land in brand staat, drinkt dit Guarani meisje van de grond'


Argentinië kreunt onder een hittegolf die vooral op de armste bevolking heel zwaar weegt. Dat wordt pijnlijk duidelijk in deze foto van een meisje uit de Mbya Guarani gemeenschap in de stad Posadas Misiones dat haar dorst moet lessen in een plasje water. 

'Terwijl ons land in brand staat, drinkt dit Guarani meisje van de grond. Dan doen we toch iets verkeerd als samenleving?' Met die vlammende woorden postte Migue Rios de foto op Facebook, waarna die zich razendsnel verspreidde over het internet.


'Ik zou me schamen als ik een miljonair was die over mijn luxueuze levensstijl pochte terwijl anderen sterven van de honger', reageerde Ana Mari Gimenez Pons op de foto.

'Stel jezelf in de plaats van dat kleine meisje en wat ze moet voelen, of stel je voor dat jouw kinderen in die situatie zitten', voegt Tamara Lamirona toe.


Rios stuurde de foto ook door naar enkele bevriende journalisten met de vraag om er ruchtbaarheid aan te geven. Hij woont zelf in Posadas Misiones, waar hij werkt voor Unicef, en wordt geregeld geconfronteerd met dergelijke taferelen. 'Waarom ik deze foto deel? Omdat we moeten beginnen praten over een probleem waar we vaak niets aan doen omdat niemand er aandacht aan schenkt, terwijl zij die iets zouden moeten doen, gewoon hun eigen zakken blijven vullen', liet Rios achteraf nog weten.


(Suriname Mirror/Nieuwsblad/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten