donderdag 21 december 2017

'Onvoorstelbaar dat de poppenmeesters achter grootschalige drugshandel in Suriname niet te grijpen zijn'

Belfort (ABOP): 'Alle beschikbare informatie leidt maar niet tot aanhoudingen'


'Het is onvoorstelbaar dat de poppenmeesters achter de grootschalige drugshandel in Suriname niet te grijpen zijn.' Dit zegt Edward Belfort, parlementslid (ABOP) en minister van Justitie & Politie in het kabinet Bouterse-I. 

De vrachtcontainers, waarin zoveel cocaïne wordt gevonden, gaan door officiële systemen heen. Dat al de beschikbare informatie maar niet tot aanhoudingen leidt, kan er bij Belfort echt niet in. In de haven van Paramaribo geldt bovendien een honderd procent controle.

'Voor elke container die op de haven komt, worden documenten ingevuld. Zo weet het ministerie precies vanwaar containers komen en waar zij naartoe gaan. De zaak kan dan onderzocht worden', zegt Belfort tegenover De West, aldus Waterkant.net vandaag, donderdag 21 december 2017. Tot nog toe is er niet veel van gebleken.

Op de haven is enkele keren een partij drugs onderschept. Ook in buitenlandse havens blijken vrachtcontainers uit Suriname volgestouwd te zijn met cocaïne. Volgens waarnemend minister van Justitie & Politie Ferdinand Welzijn wordt de drugshandel vanuit het buitenland geleid. Dat maakt gericht aanpakken moeilijk.

'Er zijn Surinaamse drugsorganisaties die samenwerken met organisaties in andere landen voor wie zij opdrachten uitvoeren', stelt Belfort. Maar daarom moet meer samengewerkt worden met andere landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten