donderdag 21 december 2017

Geen sprake van gedwongen vertrek van 150 tot 300 werknemers bij Aqualectra, Curaçao

Aqualectra kan zo'n 45 miljoen gulden besparen met overbruggings- en compensatieregeling voor
werknemers die de 60-jarige leeftijd bereiken

 
Aqualectra kan bijna 45 miljoen gulden besparen als het nutsbedrijf de komende jaren werknemers die de 60-jarige leeftijd bereiken laat gaan met een overbruggings- en compensatieregeling en hen vervangt door de instroom van een nieuwe generatie personeel. Dat blijkt uit documentatie in bezit van het Antilliaans Dagblad, aldus het dagblad vandaag, donderdag 21 december 2017.

Van ‘ontslagen’ bij Aqualectra - valse geruchten melden dat het zou gaan om het gedwongen vertrek van 150 tot 300 werknemers - is geen sprake. Maar, met de vakbonden is eerder een ‘transitieperiode’ overeengekomen, waarin personeel op natuurlijke wijze afvloeit bij het bereiken van de 60-jarige leeftijd.

Een gedeelte van het natuurlijk af te vloeien personeel zal vervangen moeten worden door medewerkers met kennis en ervaring afgestemd op het aangepaste businessmodel.

Het energiebedrijf ziet zich genoodzaakt om, als gevolg van de voortschrijdende ontwikkelingen in de utiliteitssector, het businessmodel aan te passen en meer te sturen op nieuwe technologieën en efficiency. Dat is ook nodig om de prijs die huishoudens en bedrijven betalen voor stroom en water verder te drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten