vrijdag 5 juni 2020

Total lockdown maatregelen vanaf maandag twee weken lang aangescherpt

Veira zichtbaar boos over het feit, dat veel mensen lockdown aan laars lappen


De lockdown maatregelen worden vanaf maandag twee weken lang aangescherpt. De overheid wil minder mensen op straat en de essentiële diensten moeten met een minimale bezetting gaan werken. 

Morgenavond om zes uur is er een speciale persbriefing hierover. Dat zei de directrice van het Directoraat Nationale Veiligheid, Danielle Veira, vanavond, vrijdag 5 juni 2020, tijdens de persconferentie van het Covid-19 Managementteam.

Ze was zichtbaar boos over het feit, dat zo veel mensen de lockdown aan hun laars lappen. Ook ergerde zij zich over de inhoud van vragen gesteld door het lokaal journaille. Diverse zogenaamde journalisten baseren hun vragen vooral op via eigen bronnen, Whats-app en social media ontvangen veelal onjuiste informatie. Daarenboven bemoeien journalisten zich teveel met de werkwijze van het Managementteam, zonder zelf-kritisch te zijn...

De essentiële diensten zullen ook veranderen, zei Veira. Ondernemers die in het binnenland werkzaam zijn moeten voor maandag weg zijn, anders zullen ze niet meer kunnen vertrekken.

De persconferenties van het team zullen ook veranderen, ze zullen met zoom worden belegd. Dus de pers komt niet meer fysiek bij elkaar.

De verscherping gaat twee weken duren om de explosieve stijging van het aantal besmettingen in te dammen. Het wordt nu dus echt een total lockdown en geen softe versie meer, aldus Veira.

Ze toonde foto's van plekken die nog steeds druk zijn. 'Tan na yu oso! Dat heeft geen superuitleg nodig. No go na strati efu a no de fanowdu!'

Veira bracht in herinnering, dat ze vaak heeft gewaarschuwd dat het Covid-19-team er niet voor zou schromen de maatregelen te verscherpen. 'Efu a sani disi e go doro wi o hari a linti strak. Wel vanaf maandag wordt het aangescherpt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten