vrijdag 5 juni 2020

Hoofdstembureau Paramaribo presenteert cijfers van de verkiezingen

Centraal Hoofdstembureau moet uitslag nog vaststellen van alle districten



Het hoofdstembureau Paramaribo heeft vandaag, vrijdag 5 juni 2020, de cijfers van de verkiezingen gepresenteerd. Tijdens de openbare zitting gistermiddag was er weinig ruimte om de gegevens overzichtelijk te presenteren, aldus Starnieuws.

Shaiesta Nabibaks van het hoofdstembureau legde uit, dat veel tijd is gaan zitten in de verwerking van de gegevens, omdat er fouten waren op de processen-verbaal. De correcties mogen alleen aangebracht worden door de voorzitter van het betreffende stembureau.


Hoewel het hoofdstembureau nu de cijfers heeft gepresenteerd, blijkt dat de vergadering van gisteren niet is afgesloten. De NDP heeft een bezwaarschrift ingediend en vraagt om hertelling van de 274 stembureaus in Paramaribo. Het hoofdstembureau was gisteren niet voltallig. De voorzitter en ondervoorzitter waren afwezig. Er moet nog een besluit worden genomen door het hoofdstembureau Paramaribo.

De VHP heeft in Paramaribo 7 zetels veroverd, de NDP heeft er 5, NPS 3 en ABOP 2. De resultaten van deze partijen, zoals vastgelegd door het hoofdstembureau Paramaribo. Het Centraal Hoofdstembureau moet de uitslag nog vaststellen van alle districten. Daarna is het de beurt van het Onafhankelijk Kiesbureau om de verkiezingen al dan niet bindend te verklaren. Binnen dertig dagen moet de nieuwe Nationale Assemblee bijeenkomen.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten