vrijdag 5 juni 2020

Door Panama gezochte Israëlische fraudeur in Quito, Ecuador, gearresteerd

Shy Dahan doet zich voor als lid van de Amerikaanse DEA


Shy Dahan, een Israëli met een prijskaartje van $ 10.000 op zijn hoofd nadat hij twee jaar geleden uit de La Joyita-gevangenis was ontsnapt, is gearresteerd in Ecuador terwijl hij zich voordeed als lid van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en pandemische zwendel exploiteerde.


Volgens de Ecuadoraanse krant El Universo vond de arrestatie van Dahan plaats in Quito, en was hij in gezelschap van een andere Israëliër. Ze hadden $ 100.000 bij zich en valse diplomatieke documenten.


Later vielen de autoriteiten een woning in Quito binnen waar Dahan woonde, in de provincie Santa Elena aan de westkust van Ecuador, waar ze drie luxe auto's en $ 200.000 in contanten in beslag namen. meldt de krant.


Dahan, door de Panamese autoriteiten geclassificeerd als 'zeer gevaarlijk', werd gearresteerd na een onderzoek door de Peruaanse autoriteiten naar de vermeende verkoop van snelle tests voor Covid-19 en medische benodigdheden voor het Zuid-Amerikaanse land, dat zwaar is getroffen door de pandemie.

Panama heeft een onderzoek ingesteld tegen Shy Dahan toen hij door Spanje werd uitgeleverd voor een vermeende fraudezaak van meer dan een half miljoen dollar. Hij werd gedetineerd vanaf 16 maart 2018, maar vier maanden later ontsnapte hij uit de gevangenis.


(Suriname Mirror/TeleMetro/La Estrella/MENAFN/Twitter/Pana Times/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten