vrijdag 5 juni 2020

Landbouwers kunnen dispensatie krijjgen voor verkoop producten op markten

Ministerie wil tijdens lockdown voedselzeker- heid en -veiligheid garanderen


Diverse openbare markten zijn tijdens de total lockdown-periode gesloten. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) roept landbouwers en wederverkopers op, om zich bij het Covid-team te registreren, voor het krijgen van dispensatie. Op deze manier kunnen zij hun waar blijven verkopen. Het ministerie wil hiermee voedselzekerheid en –veiligheid garanderen, zo bericht het ministerie vandaag, vrijdag 5 juni 2020.

De total lockdown duurt tot en met 12 juni en is door de overheid ingesteld om de verspreiding van Covid-19 in te dammen. De landbouwers moeten wel de geldende Covid-19-maatregelen en de regels gesteld door de districtscommissarissen voor het aanbieden van groente en fruit, in acht nemen.

LVV zegt. dat ook de verschillende essentiële diensten van het ministerie - weliswaar aangepast - door draaien, tijdens de lockdown. Medewerkers van afdelingen, zoals de Inspectie, zullen nog altijd in het veld te zien zijn om ervoor te zorgen dat de controle op veilig geteelde groente gegarandeerd blijft.

Ook op de bewerking van vlees- en vissoorten en op de import van voedselwaren en diverse basisgoederen zal controle worden uitgeoefend. De diverse inspecteurs van de directoraten zullen van huis uit naar de verschillende sectoren uitrukken en elektronisch verslag uitbrengen aan hun respectievelijke directeuren.

LVV heeft in eerdere berichten burgers opgeroepen om gedurende deze periode goed gebruik te maken van hun vrije tijd en te starten met het opzetten van een eigen moestuin. De samenleving kan bij elke vestiging van het ministerie aankloppen voor advies en het verkrijgen van plantmateriaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten