vrijdag 5 juni 2020

BEP evalueert waarom ze geen zetel in Paramaribo heeft behaald

'Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, we hebben ons daarop voorbereid'


'De BEP zal evalueren om vast te stellen waarom ze geen zetel in Paramaribo heeft behaald', zegt Edgar Dikan, lijsttrekker van de partij in dit kiesdistrict, vandaag, vrijdag 5 juni 2020, in de Ware Tijd. 

Hij benadrukt, dat de focus van de partij niet alleen op de marrons was gericht, maar op alle etniciteiten. 'We hebben ook in Paramaribo-Noord campagne gevoerd en in de niet-traditionele buurten.' Dat de partij zich in het binnenland meer richt op de marrons heeft volgens Dikan met de geografische ligging te maken.

De politicus, nu nog minister van Regionale Ontwikkeling, noemt Paramaribo een uitdaging om aan de verkiezingen deel te nemen omdat er op de kandidatenlijsten de besten van de besten komen te staan. Hij zegt, dat hij het tegen iets meer dan tweehonderd kandidaten van zestien partijen heeft moeten opnemen. Voorts voert hij aan, dat er op een andere manier campagne moest worden gevoerd vanwege de coronacrisis.

Sinds het bestaan van BEP is het de eerste keer dat ze alleen de verkiezingen is ingegaan. Op geen enkel moment heeft Dikan het gevoel gehad, dat het aan hem heeft gelegen dat zijn partij geen zetel in het grootste kiesdistrict heeft gehaald. De partij heeft wel één zetel in Brokopondo gehaald en één in Sipaliwini.

Op de vraag wat hij zal doen wanneer op 12 augustus zijn ministerschap eindigt, is hij duidelijk. 'Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Wij hebben ons daarop voorbereid.' Hij is er nog niet uit wat te doen daarna. Dikan zegt dat hij in zijn ambtsperiode van bijna vijf jaar nauwelijks vakantie heeft gekend. Ook in zijn vrije tijd werd hij benaderd.

Nu is hij zijn werk als minister aan het afronden, zodat de overdracht zo vlot mogelijk kan geschieden. Er zijn naar zijn zeggen fundamenten gelegd waarop moet worden voortgebouwd. 'Continuering van beleid moet gegarandeerd zijn. Suriname moet er beter van worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten