vrijdag 5 juni 2020

Directrice BOG Bromet niet besmet met Covid-19

'De essentiële diensten zijn open, alleen de administratieve diensten niet'


Minouche Bromet, directrice van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), is niet besmet met het nieuwe coronavirus. Dat zei directrice Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid vrijdagmiddag 5 juni 2020 bekendgemaakt tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-Managementteam, aldus de Ware Tijd.

Jessurun beaamde wel, dat er iemand op het kantoor van Bromet positief is getest. Echter, de BOG-directrice is niet besmet. Dat is volgens de Volksgezondheid-directrice middels een test aangetoond. 'Maar, vanuit haar eigen verantwoordelijkheid heeft Bromet besloten haar quarantaine te continueren.' 

Jessurun ontkende dat het BOG gesloten is. 'De essentiële diensten zijn open, alleen de administratieve diensten niet. Dat personeel is op afroep beschikbaar.'

Ze loofde de mensen in de frontlinie, die zich keihard inzetten ondanks gevaar voor hun eigen leven. Een van de groepen is het het Quick Response Team dat samen met het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) contactpersonen moet tracen.

Volgens de directrice van Volksgezondheid wordt er een 'aangepaste strategie toegepast' vanwege schaarste aan human resources en verbruiksartikelen. Ze haalde aan, dat 75 procent van de positief geteste personen niet zorgbehoevend zijn. 'Ze hebben geen klachten en geen behoefte direct aan medische zorg.' De overige 25 procent heeft dat wel en zit in isolatie in het Wanica Ziekenhuis. Van dat aantal ligt 7 procent op de intensive care unit. Van één persoon is de situatie instabiel.

In Suriname is sinds gisteravond zes uur een total lockdown soft stage van kracht. Die duurt tot en met 12 juni zes uur 's morgens. Jessurun deed nogmaals een beroep op de mensen om thuis te blijven.

Volgens epidemioloog Orie vond de blootstelling van de recente besmettingsgolf eind mei plaats. Jessurun drong erop aan, dat mensen thuisblijven als ze ziek zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten