donderdag 7 mei 2020

Woordvoerder Braziliaanse president Bolsonaro besmet met coronavirus

Otávio do Rêgo Barros zit in quarantaine in zijn huis


De woordvoerder van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is besmet met het coronavirus. Via een verklaring werd naar buiten gebracht, dat Otavio do Rego Barros positief heeft getest op het longvirus. 

De woordvoerder zit nu in quarantaine in zijn huis en heeft geen symptomen van de ziekte Covid-19, aldus de verklaring. Zijn staf zit ook thuis, in afwachting van de testresultaten.



De Braziliaanse president Bolsonaro noemde de ziekte in de afgelopen weken herhaaldelijk een 'griepje' en denkt dat strenge maatregelen tegen de verspreiding rampzalig kunnen uitpakken voor de economie. In Brazilië staat het aantal coronabesmettingen inmiddels op ruim 125.000. Tot nu toe zijn ruim 8.500 mensen overleden aan het longvirus. Het is hiermee het zwaarst getroffen land in Latijns-Amerika.

Brazilië telde woensdag 6 mei 2020 ruim tienduizend nieuwe besmettingen met het coronavirus, het hoogste aantal tot dusver. Het aantal doden was met 615 ook hoger dan tot nu toe op een dag gemeten. Er zijn daarnaast nog meer dan 100.000 tests waarvan de uitkomst nog niet is geregistreerd, waardoor het cijfer nog hoger kan komen te liggen.

De minister van Volksgezondheid Nelson Teich zei, dat lokale autoriteiten een lockdown kunnen instellen als de aantallen niet minder worden. Zo zou er voor de metropool Rio de Janeiro een lockdown zijn geadviseerd.

(Suriname Mirror/poder360/De Morgen/Veja/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten