donderdag 7 mei 2020

Help stagiaire Xamorah Henar aan Meertens Instituut bij onderzoek naar gebruik Nederlands en Sranan Tongo

Henar onderzoekt het gebruik van Sranan Tongo door Surinaamse Nederlanders


Xamorah Henar volgt de onderzoeksmaster Linguistics aan de Universiteit van Amsterdam, UvA, en doet een stage-onderzoek bij NL-Lab, een onderzoeksgroep die onder het KNAW Humanities Cluster en het Meertens Instituut valt. Xamorah doet onderzoek naar het gebruik van Sranan Tongo door Surinaamse Nederlanders. Ze richt zich op de vraag of de verschillende generaties in Nederland in het gebruik van Sranan Tongo en Nederlands overeenkomen of verschillen. 

Om onderzoeksgegevens te verzamelen heeft Xamorah een vragenlijst opgesteld over het gebruik van het Nederlands en Sranan Tongo en hoe deze talen worden ervaren. De vragenlijst is bedoeld voor een ieder die een Surinaamse achtergrond heeft en familieleden heeft die Sranan Tongo spreken, maar het zelf spreken van Sranan Tongo is geen noodzaak.

Het onderzoek is volledig anoniem en met uw gegevens zal conform de regelgeving worden omgegaan. De vragenlijst is geopend tot en met 22 mei 2020 en het invullen duurt zo'n 15 minuten.

Naar de vragenlijst 

Sranan Tongo Diepte-interviews Naast de vragenlijst neemt Xamorah ook diepte-interviews af. Als u mee wilt werken aan het interview kunt u een e-mail sturen naar xamorah.henar@meertens.knaw.nl.

Namens Xamorah: hartelijk dank voor uw hulp! Deelt u deze oproep gerust, daar doet u Xamorah een groot plezier mee.

(Meertens Instituut)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten