donderdag 7 mei 2020

Brutale beroving van vrouw bij Ramgoelamweg met beveiligingscamera vastgelegd

Dader is aangehouden en weggerukte handtas aan slachtoffer teruggegeven


Een brutale beroving van een vrouw gistermiddag rond half een op de kruising van de Ramgoelamweg en Mastklimmenstraat is met een beveiligingscamera vastgelegd. Op de video is te zien hoe een straatrover een tas van een oudere vrouw met veel geweld wegrukt en er vandoor gaat. De rover is inmiddels aangehouden. 

Waterkant.net bericht vandaag, donderdag 7 mei 2020, dat twee mannen op een bromfiets op de kruising de vrouw met een tas zagen lopen. Een van de mannen sprong van de bromfiets af en deed alsof hij bij een bedrijf binnen ging. Hij bleef daar even staan en liep toen op de nietsvermoedende vrouw af, en rukte de handtas van haar rechterarm weg.

De vrouw liet echter niet los, waardoor ze bij het trekken viel en meegesleurd werd door de rover, die bleef trekken. Ze kwam daarbij hard op het wegdek terecht, waarna de rover zich met de tas uit de voeten maakte. De aangeslagen vrouw riep omstanders om hulp, maar die konden niets doen.



De rover sprong achterop de bromfiets van zijn wachtende compagnon, waarna ze richting de Indira Gandhiweg reden. Daar lieten ze de bromfiets achter en gingen te voet verder.

Een lid van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) zette de achtervolging in. Hij kon de verdachte, na het lossen van waarschuwingsschoten, aanhouden en overdragen aan de politie van Latour. De tweede verdachte is nog voortvluchtig maar zal binnenkort ook opgepakt worden.

De tas is teruggevonden en aan de rechtmatige eigenaresse teruggegeven door de  politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten