maandag 18 mei 2020

SZF-pasjes automatisch verlengd tot en met 30 juni

'Men komt dus onnodig naar SZF-kantoren en in deze Covid-19-periode is dat echt niet verantwoord'



SZF-Verplicht, BaZo- en BZV-kaarten worden automatisch verlengd tot en met 30 juni. Dit geldt voor de pasjes met een vervaldatum tussen 1 januari en 30 juni. Directeur Rick Kromodihardjo van Staatsziekenfonds (SZF) benadrukt dit besluit. omdat gebleken is dat de verzekerden onvoldoende vertrouwen op de bekendmakingen die het SZF momenteel heeft lopen via conventionele en social media. 

'Men komt dus onnodig naar onze SZF-kantoren en in deze Covid-19-periode is dat echt niet verantwoord.' 

In een bekendmaking worden zowel de verzekerden als de dienstverleners er op gewezen dat de geldigheidsduur van de kaarten die in de periode 1 januari 2020 en 30 juni 2020 verloopt, automatisch verlengd is tot en met 30 juni 2020. Dat wil zeggen, dat de kosten voor de huisarts, apotheek, specialist, laboratorium, röntgen, ziekenhuis, enzovoorts tot en met 30 juni 2020 normaal doorbetaald worden.

'Het SZF bevindt zich momenteel in een transformatieproces van digitalisering. Daarbovenop dienen wij rekening te houden met de door de regering genomen maatregelen ter zake preventie van Covid-19. Wij zien ons dus genoodzaakt deze tussenoplossing te brengen. Ik roep hierbij de dienstverleners nogmaals op om de patiënten die aan bovengenoemde criteria voldoen, niet weg te sturen, maar die zorg te verlenen waar zij om vragen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten