maandag 18 mei 2020

PLO-voorstel tariefsverhoging wordt bestudeerd door regering

Bushouders willen minimaal Srd 3,85 per stadsroute


De Ware Tijd bericht vandaag, maandag 18 mei 2020, dat de voorstellen van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) voor tariefsverhoging nu worden bestudeerd door de regering. De bushouders willen minimaal Srd 3,85 per stadsroute en ook een verhoging van de andere tarieven. 

Maar, het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie ziet dat niet zitten. 'We hebben gesproken met het bestuur van de PLO en de vergunninghouders en we zijn het erover eens dat het probleem veel breder is', beaamt minister Vijay Chotkan. Hij zal daarom een commissie van medewerkers van zijn ministerie, het ministerie van Financiën en de bushouders samenstellen om een advies uit te brengen.

'We weten niet of wat de mensen vragen hoger of lager moet. Daar kan ik nog geen uitspraak over doen', aldus de bewindsman. Hij gaat er vanuit dat er op korte termijn een werkbaar advies wordt uitgebracht.

Bushouders hebben in de afgelopen weken meerdere malen geprotesteerd, omdat de minister hen aan het lijntje houdt. Intussen is een belangrijk deel van de brandstofcompensatie aan hen uitbetaald. Maar, ze willen ook een algehele tariefsverhoging en een vergoeding wegens inkomstenderving, omdat zij al meer dan een maand niet mogen rijden.

Volgens Chotkan wordt aan de uitbetaling van compensatie voor inkomstenderving gewerkt. In een brief die de PLO vorige week aan de bewindsman heeft gestuurd, stellen de bushouders een ultimatum dat morgen afloopt. Wat ze precies van plan zijn, als de regering geen bevredigende reactie geeft, is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten