maandag 18 mei 2020

Rodney Cairo, kandidaat van Strei!, wint rechtszaak tegen Kenneth Slooten

Slooten moet binnen drie dagen in verschillende media uitspraken rectificeren


Rodney Cairo, Assemblee-kandidaat van Strei!, heeft de rechtszaak tegen Kenneth Slooten gewonnen. De rechter heeft vandaag, maandag 18 mei 2020, onderstaand vonnis geveld in deze zaak. 

Binnen drie werkdagen moet Slooten in verschillende media zijn uitspraken rectificeren. Hij deed zijn gewraakte uitspraken in het SRS-programma Bakana Tori op 21 en 24 april.

Slooten zei onder andere, dat Cairo als gevaarlijke speler gezien moet worden die banden zou hebben met criminele organisaties. Directe aanleiding voor de uitlatingen was een inval enkele dagen daarvoor door gemaskerde en gewapende mannen in de woning van eiser. Naderhand is gebleken dat het om een inval ging die in opdracht van de leiding van Directoraat Nationale Veiligheid was gepleegd.

Cairo werd tijdens de inval hardhandig aangepakt en enkele goederen waaronder mobiele telefoons werden door de indringers meegenomen. Het slachtoffer deed daarna aangifte bij de politie.

Ook beweerde Slooten dat de kandidaat enige tijd geleden met enkele collega's voornemens was een militaire coup te plegen en zou hij in verband zijn gebracht met illegale wapenhandel.

Van de rechter moet Slooten publiekelijk aangeven, dat deze uitspraken niet op waarheid berusten en een ernstige inbreuk vormen op de eer, goede naam, maatschappelijke reputatie en persoonlijke integriteit van Cairo en derhalve onrechtmatig zijn. Hij moet zijn woorden terugnemen en Cairo zijn oprechte welgemeende verontschuldigingen aanbieden.

Slooten moet Cairo ook een bedrag van Srd 8.000 betalen voor advocaatkosten. Ook moet hij Srd 350 betalen voor de proceskosten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten