maandag 18 mei 2020

Srd-ondersteuning regering voor kleine betalingen in vreemde valuta

Regering besluit koersverschil in Srd te betalen


Burgers die kleine valutabetalingen moeten doen en daar problemen mee ondervinden als gevolg van de opgeschroefde wisselkoersen, worden niet in de steek gelaten. Het ministerie van Financiën heeft ervoor gezorgd, dat vanuit het Covid-19 Noodfonds gepaste hulp wordt geboden. Personen die vallen onder de categorie Vreemde Valuta Kleine Noden, komen met ingang van vandaag, maandag 18 mei 2020, in aanmerking voor een Srd-compensatie, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Het betreft burgers die problemen ondervinden bij de betaling van hun maandelijkse huur, aflossing van een autolening, aflossing van een studielening, en andere kleine maandelijkse verplichtingen in vreemde valuta.

De regering heeft besloten het koersverschil in Srd te betalen, rechtstreeks aan degene aan wie de huur, aflossing of andere kleine valutabetaling moet worden voldaan.

De volgende categorieën komen in aanmerking: 

Huishuur: Bewijs van huurcontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het woonadres (van het verhuurde) en maandbedrag staan vermeld. Bankgegevens en naam/adres van de verhuurder aan wie de extra Srd's zullen worden overgemaakt.
Aflossing autolening: bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk het voertuig en maandbedrag staan vermeld. Autoregistratie (nummer) bewijs. Bankgegevens en naam/adres van het auto verkoopbedrijf aan wie de extra Srd's zullen worden overgemaakt.
Aflossing studielening: Bewijs van leningscontract, en 3 betaalslips van afgelopen 3 maanden, waarop duidelijk de lening en het maandbedrag staan vermeld. Bewijs van inschrijving opleiding. Bankgegevens en naam/adres van het opleiding instituut aan wie de extra Srd's zullen worden overgemaakt.
Andere reguliere vreemde valuta betaling: Overleggen van voldoende bewijsstukken ter beoordeling.

Om in aanmerking te komen voor de Srd-compensatie, moet een aanvraag worden ingediend bij het Klanten Center van het Covid-19 Noodfonds, gevestigd aan de Gongrijpstraat 51. Bij de aanvraag meenemen: ID kaart, inclusief adres en ID-nummer (origineel en hardcopy), en genoemde bijbehorende documenten. 

Voor meer informatie: 
COVID-19 Klanten Center, 
Gongrijpstraat 51. 
Telefoon: 597-8985042 / 597-8946998 en 597-8966728 / 597-8938701 
E-mail: covidsoc@gov.sr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten