dinsdag 19 mei 2020

Schietpartijen Rotterdam gevolg drugsoorlog na onderschepping 4.200 kilo cocaïne in Antwerpen

Aantal jonge Surinamers uit Nederland aangehouden na drugsvangst


Een partij van 4.200 kilo cocaïne, die ruim drie weken geleden in de Antwerpse haven werd onderschept door de Belgische politie, is de oorzaak van het vuurwapengeweld van de afgelopen dagen in Rotterdam. Dat zeggen meerdere bronnen binnen en buiten het criminele milieu, aldus het Algemeen Dagblad maandag 18 mei 2020. 

De politie doet nog geen mededelingen over de mogelijke achtergronden van de beschietingen van vijf woningen en winkelpanden.

Na de inbeslagname van de grote zending coke, die was weggewerkt in een container vis uit Zuid-Amerika, werden in België veertien verdachten, onder wie meerdere jonge Rotterdammers en Amsterdammers van Surinaamse (uit Amsterdam-Zuidoost) en Antilliaanse afkomst gearresteerd. De lading drugs zou zijn ingevoerd door een Amsterdamse bende.

Doordat investeerders zwaar getroffen zijn door de ‘verdwenen’ drugs zouden de spanningen tussen criminelen in de hoofdstad steeds verder oplopen.

Alle slachtoffers van de beschoten winkelpanden en woningen hebben een Surinaamse achtergrond.

Op één van die woningen - aan de Jagthuisstraat in Rotterdam-West - werd zondagnacht een bomaanslag gepleegd. Met een nog onbekend explosief werd enorme schade aangericht aan het pand dat na eerdere beschieting door de politie was verzegeld. De ontploffing zorgde wel voor een doorbraak in het onderzoek. Het leidde tot de aanhouding van twee jonge Amsterdammers, een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw, die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartijen. Ze konden na de enorme explosie worden getraceerd dankzij een getuige die bij de politie de vluchtauto van de twee had beschreven. Ze konden nog de zelfde nacht in hun woonplaats worden gearresteerd.

Bij de invoer van de 4.200 kilo coke van Antwerpen zijn volgens ingewijden vier groepen criminelen en twee investeerders betrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten