dinsdag 19 mei 2020

Populairste nationale park Costa Rica Manuel Antonio heropent

(Bron foto: Twitter)
Natuurpark mag maximaal 1.300 mensen ontvangen


Het populairste nationale park van Costa Rica gaat weer open voor het publiek. Nationaal park Manuel Antonio, in de buurt van Quepos, Puntarenas, sluit zich aan bij verschillende andere beschermde natuurgebieden in Costa Rica die maandag beginnen met het verwelkomen van bezoekers onder maatregelen die zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid. 

Een van de maatregelen is een dagelijkse capaciteitslimiet van 1.300 mensen in het Manuel Antonio National Park, aldus het Sistema Nacional de Areas de Conservacion (SINAC). Daarnaast moeten bezoekers een gedefinieerde wandelroute volgen en minimaal 10 meter uit de buurt blijven van andere groepen.

Sommige paden van het park die bidirectioneel voetgangersverkeer vereisen, blijven gesloten, evenals de stranden.

Nationaal park Manuel Antonio heeft extra handenwasplaatsen en voert temperatuurcontroles uit om het risico op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Parkwachters en ander personeel dragen maskers.

'We doen er alles aan om een ​​veilige bezoekerservaring te bieden en tegelijkertijd de inspanningen voor natuurbehoud en de economische heropleving van gemeenschappen in de buurt van het park te ondersteunen', zegt Pamela Castillo van het ministerie van Milieu in een verklaring.

Hoewel Manuel Antonio meestal op maandag gesloten is, was het op 18 mei 2020 geopend. Daarna kunnen bezoekers ervan genieten volgens het gebruikelijke schema: dinsdag tot en met zondag van 07.00 uur tot 16.00 uur.

Verschillende andere nationale parken, naast het Monteverde Biological Reserve, gaan maandag weer open. Ze waren sinds 20 maart gesloten als reactie op de pandemie. De resterende beschermde natuurgebieden van Costa Rica zouden op 1 juni kunnen worden heropend.

Manuel Antonio National Park, opgericht in 1972, herbergt 352 soorten planten, 107 soorten landzoogdieren, 335 vogelsoorten, 93 soorten reptielen en 56 soorten amfibieën te beschermen, aldus SINAC. In 2017 hebben meer dan 311.000 mensen het Nationaal Park Manuel Antonio bezocht. Typische capaciteit is tot 2700 gasten per dag.

(Suriname Mirror/The Tico Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten