dinsdag 19 mei 2020

'Misiekaba's droom om Suriname tot the next Dubai te maken, je reinste voor-de-gek-houderij van volk'

'Misiekaba is bedwelmend bezig met the next Dubai'


Gilbert van Dijk, NPS-Assemblee-kandidaatnummer10 in Paramaribo bij de komende verkiezingen, vindt de droom van NDP'er André Misiekaba (minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, SoZaVo) om Suriname tot ‘the next Dubai’ of ‘the next Singapore’ te maken, ‘je reinste voor-de-gek-houderij van het volk van Suriname’. 

De NPS’er reageert vandaag, dinsdag 19 mei 2020, in het Dagblad Suriname op de recente uitspraak van de SoZavo-minister in het programma Bakana Tori van staatsradiozender SRS. Misiekaba stelde, dat wanneer olie binnen 5 tot 6 jaren uit de zee wordt gepompt, wij dan letterlijk zullen meemaken wat het betekent om ‘in the next Dubai te zijn’.

'Singapore staat op nummer één op de ranking in de wereld, terwijl Dubai ook heel hoog staat. Misiekaba is bedwelmend bezig met the next Dubai, want als ik het hoor dan denk ik efu a olie kong, dan zij we er of mi Gado, laten we maar hopen dat alles goed gaat.'

'Maar, uiteindelijk heeft hij twee landen in de wereld genoemd, die alleen maar op deze positie zijn, omdat zij goed bestuur, good governance, hebben. Ze hebben topinvesteringsfaciliteiten voor het lokaal en internationaal bedrijfsleven. Ze hebben een goed sociaal beleid, waarbij in Singapore de mensen zelf een woning krijgen. Dat is wel onder de voorwaarde dat je het niet zomaar mag verkopen. Ze hebben goed onderwijs, geweldige toerismelocaties en goede verbindingen. Ze hebben vooral hele scherpe wetten als het gaat om anticorruptie, drugshandel en money laundering. Dat zijn allemaal dingen die wij niet hebben', zegt Van Dijk.

Volgens de politicus moet Misiekaba het volk niet voor de gek houden dat het land met de NDP in de komende vijf jaren Dubai gaat worden. 'Als we het in tien jaren met de NDP niet gehaald hebben, dan zullen wij het in de komende vijf jaren ook niet halen', aldus de NPS’er.

Dubai en Singapore, dit zijn de twee beloftes die Misiekaba het volk van Suriname sinds de verkiezingen van mei 2010 heeft beloofd. 'Het verwachte Dubai is echter uitgebleven, terwijl wij niet eens hoeven te denken aan een Singapore met de verslechterde economische situatie de afgelopen vijf jaren.'

Volgens Van Dijk is Suriname juist een ‘Pinabai’ geworden. Wat de inkomsten uit de olievondsten betreft, stelt de NPS’er dat met de huidige stand van olie in de wereld, Suriname mogelijk veel langer gaan moeten wachten dan vijf tot zes jaren. Ook zal olie niet helpen wanneer er nog steeds slecht beleid wordt gevoerd.

'Dubai en Singapore hebben overigens niet op olie gewacht, maar ze hebben gewoon goed bestuur neergezet en ze zijn daarom nummer één geworden', aldus Van Dijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten