dinsdag 19 mei 2020

25 Gedetineerden Palmasola-gevangenis Bolivia positief getest op Covid-19

(Bron foto: Twitter)
Aantal geïnfecteerde mensen landelijk in Bolivia 3.826 en 156 doden


Het Boliviaanse ministerie van Volksgezondheid meldde zondag 17 mei 2020 249 nieuwe infecties van het Covid-19-virus in het land, de meerderheid in het departement Santa Cruz, waardoor het totale aantal geïnfecteerde mensen op 3.826 komt. 

De nieuwe infecties zijn in de departementen Santa Cruz (221), Cochabamba (18), La Paz (5), Beni (3), Chuquisaca (1) en Oruro (1). Met deze gegevens houdt het gecumuleerde totaal van coronavirusinfecties per departement Santa Cruz op 2,518, Beni 551, La Paz 333, Cochabamba 214, Oruro 133, Potosí 36, Chuquisaca 16, Pando 12 en Tarija 13.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde ook de dood van één persoon in Santa Cruz, wat neerkomt op een cumulatieve 165 sterfgevallen landelijk als gevolg van het coronavirus.

Zaterdag bevestigden de autoriteiten van het Boliviaanse departement Santa Cruz een 'epidemiologische uitbraak' van Covid-19 in de Palmasola-gevangenis, de grootste van het land, nadat 25 gevangenen positief waren getest en bevestigden dat twee overleden gevangenen vorige week ook de ziekte hadden.



De regeringssecretaris van het gouvernement van Santa Cruz, Vladimir Peña, legde aan de media uit, dat 45 gevangenen waarvan werd vermoed dat ze de ziekte hadden, bemonsterd waren, 25 positief testten, en er werd ook bevestigd dat twee gevangenen die een paar dagen geleden stierven, Covid-19 hadden .

Volgens Peña blijven 22 patiënten geïsoleerd van de rest van de bevolking binnen dezelfde gevangenis. 'Door een epidemiologische uitbraak in de Palmasola-gevangenis zijn sommige maatregelen geactiveerd', waaronder de installatie van twee zorgcentra in dezelfde gevangenis, één voor verdachte gevallen en de andere voor bevestigde gevallen, zei hij. Het is de bedoeling in deze centra honderd bedden te hebben om besmette gevangenen te dienen.

(Suriname Mirror/Los Tiempos/Bolivia.com/Twitter/El Deber)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten