dinsdag 19 mei 2020

'Er is een scenario opgezet om SPSB-directeur Kromosoetoe te beschuldigen'

Bouterse: 'Tegenstanders Valutawet gebruikten krachten binnen trias politica om wet op te schorten'



President Desi Bouterse zei dinsdagmiddag 19 mei 2020 in het programma Bakana Tori op staatszender SRS tegen presentator Clifton Limburg, dat een economische aanval is geopend, waarbij zelfs banken hebben gestaakt. Er is een scenario opgezet om directeur Ginmardo Kromosoetoe van de Surinaamse Postspaarbank te beschuldigen en aan te vallen opdat het huizenbouw programma van de regering niet goed van de grond kon komen. Dit bericht Starnieuws.

'Nadat de Valutawet is aangenomen, is gedaan gekregen via de rechterlijke macht om deze buiten werking te stellen. De trias politica is niet in balans. Maar. het gevecht is nog niet klaar hierover. Het laatste woord is nog niet gezegd', zei Bouterse.

Na aanname van de 'Valutawet ook is de koers behoorlijk gedropt. Srd 7,25 voor de US$ is volgens de president niet haalbaar, maar de koers dropte. Deze wet was vooral in het voordeel van de kleine man, die huishuur en aflossing van een auto in Srd kon betalen. De jacht op dollars zou ook afnemen, omdat de vraag zou afnemen.


'De tegenstanders hebben gebruik gemaakt van krachten binnen de trias politica om deze wet op te schorten', zei de president.

Intussen heeft de regering beroep aangetekend tegen het besluit van de kantonrechter om de wet op te schorten.

De president zei verder, dat het dossier van de procureur-generaal om minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in staat van beschuldiging te stellen incompleet en eenzijdig is. 'Het dossier is in elkaar gezet met halve waarheden. Minister Hoefdraad heeft de vloer aangeveegd met het dossier. De Nationale Assemblee heeft op basis van eigen onderzoek de vordering afgewezen. Het dossier was gefrommeld', zei de president, 'maar, er is een goede job gedaan in De Nationale Assemblee.'

Bouterse gaat optimistisch de verkiezingen in. Hij merkte op dat de NDP een mammoetpartij is. Hij wilde geen voorspelling doen over het aantal zetels dat de partij in de wacht denkt te zullen slepen. De president merkte op, dat zijn partij met iedereen zal samenwerking die bereid is het dekolonisatieproces te ondersteunen. 'Dat is de historische opdracht van de NDP.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten