dinsdag 19 mei 2020

Mini waterpark ‘Werehpai’ in Paramaribo Zoo geopend

(Bron foto's: NII)
Bouw uniek waterpark mede mogelijk door financiële steun Marokko


Kinderen  kunnen met de komst van een mini waterpark, genaamd ‘Werehpai’, meer genieten van de Paramaribo Zoo. Naast het bewonderen van de rotsformaties en heuvels, die het zicht van het inheemse Trio-dorp Kwamalasamutu nabootsen, kunnen kinderen buiten en door een tunnel wandelen, glijden en zwemmen. Daarnaast is er een keuken, zit- en sanitaire ruimte. 

'Dit is een bijzonder moment. Mama foe Paramaribo Zoo heeft opnieuw ervoor zorg gedragen heel Suriname blij te maken, vooral de kinderen die afhankelijk zijn van een verpozing', zei Richinel Trustfull, die namens het bestuur van Paramaribo Zoo sprak, vanmorgen, dinsdag 19 mei 2020, een toespraak hield bij de technische oplevering van het Werehpai Waterpark, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Behalve van het waterpark kunnen kinderen ook genieten van het educatiecentrum en de verschillende dieren.


Nadat de overdrachtsdocumenten getekend waren door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) werden de sleutels overgedragen.

De First Lady deed een oproep aan mensen om projecten ter ontwikkeling van Suriname te schrijven, welke middels de beschikbare fondsen, die de verschillende ambassades stellen, kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens benadrukte zij dat samenwerking belangrijk is.

Dit project was aan het Bureau van de First Lady aangeboden door Hesdy Mertowirio, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken. Marokko heeft een grant verstrekt ter realisatie van dit project. OWT&C (directievoerder van dit project), het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Energie Bedrijven Suriname, de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zijn enkele actoren die dit project hebben ondersteund.

De First Lady bedankte alle partijen voor hun bijdrage.

Het Bureau van de First Lady werkt met donaties om projecten uit te voeren. Momenteel is het computerproject gaande met als doel elk kind op school te voorzien van een computer. Andere voltooide projecten van het dit bureau zijn het schooltassenproject (een schenking van 10.000 schooltassen aan kinderen), het bouwen/renoveren van schooltoiletruimtes en Palementuin Wakapasi. Binnenkort komt het Paramoro plein op de Bakapasi en de open air gym in de Palmentuin.

'Als wij dromen, en wij voor grote dingen gaan en samenwerken, kunnen we echt wel hele grote projecten opzetten', aldus First Lady Bouterse-Waldring.

Na de toespraken, namen president Desi Bouterse, de First Lady en aanwezigen een wandeling door het mini waterpark. Met een proost en het loslaten van ballonnen werd het waterpark Werehpai voor geopend verklaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten