dinsdag 19 mei 2020

In Brazilië meer dan 15.000 mensen overleden aan coronavirus

(Bron foto: Twitter)
Brazilië telt nu 15.633 doden en 233.142 bevestigde besmettingen

Binnen één etmaal 816 nieuwe overlijdens en 14.919 extra besmettingen...


In Brazilië zijn al meer dan 15.000 mensen overleden aan het coronavirus en zijn al 230.000 besmet geraakt met het virus. Brazilië is volgens de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit het op drie na zwaarst getroffen land ter wereld op vlak van het aantal besmettingen, na de Verenigde Staten, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Dit berichten diverse lokale media maandag 18 mei 2020.

Brazilië telt nu 15.633 overlijdens en 233.142 bevestigde besmettingen. Experts menen echter, dat het aantal besmettingen tot 15 keer hoger kan liggen, aangezien er niet massaal getest wordt.



In de afgelopen 24 uur werden 816 nieuwe overlijdens en 14.919 extra besmettingen geregistreerd.

Hoewel Brazilië zwaar getroffen is door het virus, heeft president Jair Bolsonaro steeds lacherig gedaan over de lockdown-maatregelen die bepaalde gouverneurs hebben opgelegd. 'De toekomst van zij die de tirannie van het totale isolement ondersteunen zal bestaan uit werkloosheid, honger en miserie', tweette de rechts-populistische president zaterdag:


Een dag eerder stapte al de tweede minister van Volksgezondheid in Brazilië op vanwege onenigheden over de aanpak van de coronacrisis in het land.

Bolsonaro pleit aan de hand van economische argumenten voor een 'terugkeer naar het normale' en belooft chloroquine en hydroxychloroquine beschikbaar te maken voor de behandeling van Covid-19. Die anti-malariamiddelen zouden mogelijk helpen tegen het virus, maar dat werd door klinisch onderzoek nog niet aangetoond. Bovendien zouden de medicijnen ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken bij coronapatiënten.

(Suriname Mirror/Pulso Diario de San Luis/Belga/La Prensa Austral/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten