dinsdag 19 mei 2020

Costa Rica gewend te betalen voor het wanbeleid van regeringen in Nicaragua

(Bron foto: Telesur English)
Costa Rica bezorgd dat nalatigheid Nicaraguaanse regering haar bevolking treft


Costa Rica is gewend te betalen voor het wanbeleid van regeringen in Nicaragua, vooral wanneer de noordelijke buurman dictators als de Somoza's en Daniel Ortega heeft gehad. 

Nicaraguaanse arbeiders, op de vlucht voor de verkeerde regeringen in hun land, hebben ook veel zweet en inspanningen bijgedragen aan het welzijn van Costa Rica, in de landbouw, de bouw, verschillende soorten diensten en nog veel meer gebieden van formeel en informeel werk.

Op dit moment treft Covid-19 bijna elk land ter wereld, en de gevallen in Amerika's nemen snel toe, de regering Ortega-Murillo minimaliseert de pandemie en, ongelooflijk, in plaats van preventieve maatregelen te nemen, bevordert ze nog steeds de verspreiding van het coronavirus.

Costa Rica is bezorgd dat de nalatigheid van de Nicaraguaanse regering haar bevolking treft en de crisis kan verlengen. President Carlos Alvarado heeft dit herhaaldelijk gezegd.


De krant La Nacion, de meest verspreide in Costa Rica, publiceerde zaterdag 16 mei 2020 een hoofdartikel over de manier waarop de regering Ortega-Murillo de Covid-19-situatie heeft aangepakt.

(Suriname Mirror/Havana Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten