dinsdag 14 april 2020

Voorzitter Mexicaanse effectenbeurs, Jaime Ruiz Sacristan (70), overlijdt aan coronavirus.

(Bron foto: Twitter)
Sacristan overlijdt drie weken nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen


De voorzitter van de Mexicaanse effectenbeurs, Jaime Ruiz Sacristan, is zondagochtend 12 april 2020, meer dan drie weken nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen, overleden aan het coronavirus. Hij was 70 jaar. 

Het overlijden werd aangekondigd in een verklaring van Bolsa Mexicana de Valores SAB, waarin geen specifieke oorzaak werd genoemd. Ruiz was op 16 maart in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus.



Ruiz behoorde tot een cluster van spraakmakende Mexicaanse leidinggevenden die positief op het virus hadden getest, nadat ze met een privéjet waren teruggekeerd van een skivakantie naar Vail, Colorado.

Ruiz was sinds 2015 voorzitter van de beurs. Hij was ook de voorzitter en oprichter van Banco VE Por Mas, bestuurslid van Byline Bancorp, en voorzitter van de Mexicaanse Vereniging van Banken.

Van 2004 tot 2014 was Ruiz algemeen directeur van de Grupo Financiero HSBC in Mexico. Ruiz behaalde een diploma bedrijfskunde aan de Anahuac University en een masterdiploma aan de Kellogg School of Management van de Northwestern University.


(Suriname Mirror/PubliMetro/The Yucatan Times/Bloomberg/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten