dinsdag 14 april 2020

'Gotong royong samenwerking tussen PL en ABOP wordt beslissende factor bij verkiezingen'

'We zijn zo goed als klaar en staan in de startblokken'


De zogenoemde 'gotong royong' samenwerking tussen de Pertjajah Luhur (PL) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) zal de beslissende factor worden bij de komende verkiezingen. Hier is PL-voorzitter Paul Somohardjo vast van overtuigd, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 14 april 2020. 

Van de samenwerking zullen volgens de politicus beide partijen profijt hebben. De samenwerking garandeert de maximale zetelwinst voor beide partijen. 'Wij worden hiermee het grootste blok dat een beslissende rol zal spelen bij een nieuw te vormen kabinet, na 25 mei 2020', beweert de politicus.

Somohardjo zegt, dat de indiening van de kandidatenlijsten niet zonder problemen is verlopen. Volgens de wet hebben alle deelnemende politieke partijen vanaf de dag waarop het desbetreffende hoofdstembureau hen in kennis heeft gesteld van geconstateerde verzuimen, zoals het ontbreken van een nationaliteitsverklaring, een uittreksel of bewilligingsformulier, drie dagen de tijd om dit alsnog in orde te maken. In de afgelopen dagen heeft ook de PL hard gewerkt aan het aanzuiveren van de geconstateerde verzuimen. Maandag zijn de laatste stukken ingeleverd bij de diverse hoofdstembureaus. 'We zijn zo goed als klaar en staan in de startblokken', geeft Somohardjo aan.

De PL-voorzitter stelt dat het geen tijd is om te verslappen. In het kader van de Covid-19 maatregelen en de Wet Uitzonderingstoestand vragen delen van de samenleving zich af of de verkiezingen op 25 mei nog doorgaan. Hierop zegt de politicus, dat de situatie in Paramaribo goed onder controle is.

De bevestigde Covid-19 gevallen blijken allemaal 'importgevallen' te zijn, onder meer personen die uit de VS en Nederland waren teruggekeerd. 'Wij verwijten hen niets, maar als land moeten we wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om een eventuele verspreiding in te dammen. Vandaar de lockdown, waardoor er geen vluchten meer werden uitgevoerd van personen. Maar, onze broeders en zusters die daardoor in het buitenland vastzitten, hebben het ook moeilijk. We moeten daarom zoveel mogelijk proberen om hen te repatriëren, wel met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals in quarantaine gaan. Wij moeten alert blijven.'

Over het feit dat controle essentieel is over een lengte van zeker 550 kilometer aan grenzen in het binnenland, maakt Somohardjo zich zorgen. Volgens berichten blijken mensen vanuit Frans-Guyana toch Suriname binnen te komen, zonder dat ze gecontroleerd worden. Somohardjo pleit daarom voor een strengere en betere controle in de grensgebieden. In Paramaribo lijkt het gelukkig wat beter te gaan.

De politicus ziet een lichtpuntje in de Covid-19 situatie, nu zes van de tien besmette personen genezen zijn verklaard. Ook merkt hij dat langzaamaan meer winkels open gaan. Daartegenover staat dan weer dat de basisgoederen abnormaal duur zijn geworden. Via haar eenheidscentra probeert de partij de samenleving nog te voorzien van betaalbare basisgoederen. om het volk zoveel mogelijk tegemoet te komen heeft zij de distributie naar de eenheidswinkels toe, opgevoerd.

Somohardjo zegt, dat bij regeermacht de PL ervoor zal zorgen dat er nooit meer een tekort zal zijn aan basisgoederen. 'Deze regering heeft die visie en brains niet. Ze hebben wel visie en brains om van het volk te stelen. Daarom moet het volk ze op 25 mei wegstemmen.'

Hij erkent dat ondanks de toegenomen armoede er toch mensen zijn die de NDP ondersteunen. Zij krijgen pakketten of zijn bang dat hun werk in gevaar komt, vooral degenen die bij de overheid werken. 'Maar, u moet geen vrees hebben. Wat zal de regering met u kunnen doen? Gaan ze u overplaatsen of wegpesten? Het is nog maar een maand voor de verkiezingen. Ze kunnen u niet ontslaan. Wees niet bang. Kom op voor uw rechten en de toekomst van uw kinderen. Het is niet te laat om u bij ons aan te sluiten.'

De PL-leider is er niet over te spreken, dat mensen in dienst worden genomen op arbeidsovereenkomst en in ruil daarvoor op Facebook of social media moeten zeggen, dat ze tegen de PL, de VHP of andere oppositiepartijen zijn. De mensen geven hieraan gevolg, omdat ze bang zijn dat hun contract niet wordt verlengd. 'Maar, met deze handeling kruisigt u uzelf.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten