dinsdag 14 april 2020

56-Jarige Surinamer in Belgische stad Halen bekent doodsteken ex-vriendin (49)

(Bron foto:HLN)
'Hij geeft toe dat zijn stoppen doorsloegen'


De onderzoeksrechter in de Belgische stad Hasselt heeft maandagavond 13 april 2020, een 56-jarige man van Surinaamse afkomst, Michel T., aangehouden op verdenking van doodslag op zijn 49-jarige ex-vriendin. Dat bevestigde zijn advocate maandagavond.

Zaterdagavond werd het levenloze lichaam van Anja Vlayen aangetroffen in de flat van haar ex-vriend in de Breedvenstraat in Zelem, deelgemeente van Halen. Het was de ex-partner die de vrouw had gevonden. Omdat het een ongewoon overlijden betrof, startte het parket van Limburg een gerechtelijk onderzoek. De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) ging ter plaatse.

Maandagvoormiddag vond een autopsie plaats op het stoffelijke overschot van de vrouw. In de studio waar ze was aangetroffen, werd een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. De ex-partner van het slachtoffer werd vervolgens gearresteerd.

De vrouw woonde eigenlijk in Loksbergen (Halen), maar was zaterdag naar de Breedvenstraat in Zelem gegaan om nog enkele van haar persoonlijke spullen ophalen bij haar ex die in Zelem woonde. Het was daar dat het tot een confrontatie kwam.

In eerste instantie verzon T. nog een smoes dat hij Anja dood terugvond, en dat het om een wanhoopsdaad ging. Maar duidelijke messteken toonden snel aan dat er kwaad opzet in het spel waren. De man werd op de rooster gelegd door de speurders, en dat leidde maandagavond tot een doorbraak.

Het koppel, dat meer dan negen jaar samen was, had enkele dagen eerder samen het besluit genomen een punt achter de relatie te zetten. 'Mijn cliënt was echter te weten gekomen dat zij al iemand anders had. Dat vormde blijkbaar de trigger waardoor de stoppen bij hem zijn doorgeslagen. Mijn cliënt is tot bekentenissen overgegaan', zegt zijn advocate Vanessa Penninger.

De man zit in de cel. Komende vrijdag zal de raadkamer in Hasselt zich over zijn verdere aanhouding buigen.

(Suriname Mirror/Nieuwsblad/Het Laatste Nieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten