dinsdag 14 april 2020

Een van de meest gezochte criminelen Brazilië gearresteerd in Mozambique

Gilberto 'Fuminho' Aparecido dos Santos (49) leider Primeiro Comando da Capital


Een van de meest gezochte criminelen van Brazilië, een vermeende drugsbaron die ervan wordt beschuldigd de internationale cocaïne-operatie van de grootste bende van het land te leiden, is maandag 13 april 2020 in Mozambique gearresteerd, aldus de autoriteiten. 

Gilberto 'Fuminho' Aparecido dos Santos (49), een vermeende leider van het Primeiro Comando da Capital (PCC), werd gearresteerd in een internationale actie met agenten uit Brazilië, Mozambique en de Amerikaanse Drug Enforcement Administration, DEA.


Hij wordt beschuldigd van het verschepen van tonnen cocaïne over de hele wereld, zei de Braziliaanse Federale Politie in een verklaring.



'De verdachte werd beschouwd als de grootste leverancier van cocaïne' voor de PCC en was al meer dan 20 jaar op de vlucht, aldus de politie.

Geboren in de gevangenissen van Sao Paulo in de jaren 1990, wordt de PCC beschouwd als de beste criminele bende van Brazilië, met toenemende controle over de cocaïne-aanvoerroutes vanuit Colombia, Peru en Bolivia, 's werelds grootste producenten.

De leider, Marcos Willians Herbas Camacho, zit een gevangenisstraf van meer dan 200 jaar uit in een maximaal beveiligde gevangenis in Brasilia. Dos Santos wordt er onder meer van beschuldigd een complot te financieren om Camacho te helpen ontsnappen, aldus de politie.



(Suriname Mirror/Brasil247/AFP/Estadao/Observador/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten