dinsdag 14 april 2020

Verkoop van seksspeeltjes stijgt temidden van Colombia's Coronavirus-quarantaine

(Bron foto: Twitter)
'Seksspeeltjes vliegen van de virtuele schappen, we hebben een stijging van 50% gezien'

'Seksspeeltjes kunnen mensen helpen de moed erin te houden tijdens een lang isolement'


Gerson Monje houdt zijn mobieltje omhoog om trots te pronken met zijn online seksshop. Een rode banner met de tekst 'uitverkocht!' is over de helft van de producten geplakt. Terwijl de meeste Colombiaanse bedrijven lijden tijdens een lockdown van vijf weken die bedoeld is om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen, heeft een online-industrie een explosie van verkoop gezien in het doorgaans conservatieve land: seksspeeltjes vliegen van de virtuele schappen. 

'De verkoop begon te stijgen op dag vier van de quarantaine', zegt Monje, die nog steeds in staat is om producten te laten bezorgen aan klanten te midden van de nationale lockdown. 'We hebben een stijging van 50% gezien.' 'Mensen zijn thuis en hebben meer tijd om handen. Ze zijn met hun partners of alleen en hebben plezier nodig in hun dagelijkse bezigheden als het gaat om intiem zijn', zei Monje.

Persbureau Reuters sprak met zes online seksshops in Colombia en ze zeiden allemaal, dat de verkoop sinds de quarantaine is gestegen.

Het is de bedoeling dat Colombianen tot 27 april thuisblijven, behalve voor uitstapjes om voedsel en medicijnen te kopen en bankbezoeken, naast andere uitzonderingen.

Seksspeeltjes kunnen mensen helpen hun moed erin te houden tijdens een lang isolement, zegt psychologe dr. Carolina Guzman, en zou kunnen leiden tot een verlichting van seksuele zeden. 'Colombia heeft een zeer conservatief idee over seksualiteit en communicatie daarover', zegt ze. 'Het is een goed moment voor mensen om zichzelf toe te staan ​​om aan hun nieuwsgierigheid te werken en te begrijpen dat het kopen en gebruiken van deze producten geweldig is.'

Andere landen hebben een soortgelijk fenomeen gezien. De verkoop van seksspeeltjes in Denemarken is meer dan verdubbeld, terwijl de Britse lingerieketen Ann Summers zei dat de verkoop van seksspeeltjes in de laatste week van maart met 27% was gestegen.

In de sekswinkel Sixth Sense in Bogota zag manager Adriana Marin op haar computer hoe paus Franciscus een Goede Vrijdagmis hield terwijl ze dozen met producten met desinfectiemiddel bespoot.


Haar online winkelverkopen zijn gestegen, ook al is haar winkel gesloten en is er stevige concurrentie. Alleen al in haar buurt zijn er ongeveer 30 andere sekswinkels.

Bij de Bali Sex Store in Medellin is de verkoop met 140% gestegen. Vooral producten met mobiele-telefoontoepassingen waarmee afzonderlijke partners speeltjes voor elkaar kunnen bedienen, zijn bijzonder populair, zegt Katty Gonzalez, marketingdirecteur van de winkel. 'Voordat mensen geen tijd hadden vanwege zoveel dingen die in hun dagelijks leven aan de hand waren en ik denk dat het hen, vanwege wat er op dit moment gebeurt, de kans geeft om verschillende dingen te ontdekken', zei ze.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten