dinsdag 14 april 2020

Agenten passen buiten proportioneel geweld toe - Optreden agenten leidt tot verontwaardigde reacties, ook bij Politiebond


Agent lost zonder aanleiding waarschuwingsschot - Collega brengt persoon zomaar 'zweepslagen' toe 😡☹


Velen in de samenleving, onder wie ook bestuursleden van de Surinaamse Politiebond, hebben verontwaardigd gereageerd op geweld gepleegd door agenten. Het buiten proportioneel geweld is vastgelegd op beeld (zie onderaan).

In het centrum van Paramaribo is te zien hoe een politieman iemand die op straat was tijdens de lockdown 'zweepslagen' toebrengt, zo s FB hrijft althans Starnieuws vandaag, dinsdag 14 april 2020.

In een ander geval slaan twee politiemannen op klaarlichte dag een persoon en haalt plotseling een van de agenten zijn dienstvuurwapen tevoorschijn en lost een schot in de lucht. Uit het videobeeld blijkt niet waarvoor dat nodig was. Omstanders laten duidelijk hun afkeuring merken over dit gedrag van de politieagenten. De ware toedracht moet uit het onderzoek blijken.

Korpschef Robert Prade zegt, dat hij nog de schriftelijke rapportage moet krijgen. 'Voor nu kan ik wel zeggen, dat het handelen afgekeurd wordt en geheel tegen de instructies is.' 

Op basis van het formele verslag zal verdere actie worden ondernomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten