dinsdag 14 april 2020

Bevolking van Curaçao moet twee weken langer thuisblijven ondanks daling coronabesmettingen

Rhuggenaath: 'We bekijken hoe we beetje bij beetje enkele activiteiten weer kunnen toestaan'


Ondanks dat er niet meer corona besmettingsgevallen bij zijn gekomen, is toch besloten tot verlenging van de lockdown en daar is in het al zwaar getroffen bedrijfsleven met gemengde gevoelens, van teleurstelling tot soms zelfs frustratie, op gereageerd. De bevolking van Curaçao moet nog twee weken thuisblijven. 

Alle maatregelen om een uitbraak van Covid-19 te voorkomen blijven van kracht. Dat betekent ‘keda kas’, thuisblijven, en alleen op de toegestane twee dagen de weg op met de auto voor dringende zaken. Dat heeft de regering gisteren bekendgemaakt, aldus vandaag, dinsdag 14 april 2020, het Antilliaans Dagblad.


De verlenging van de strenge voorzorgsmaatregelen is nodig om zeker te weten dat een versoepeling niet alsnog een enorme toename veroorzaakt van het aantal besmettingen met het coronavirus Sars-CoV-2. Het virus veroorzaakt de ziekte Covid-19. De medische indicatoren zijn bepalend, zei premier Eugene Rhuggenaath gisteren tijdens een persconferentie van de overheid. ,

'De voorzorgsmaatregelen hebben we genomen juist om het leven en de gezondheid van onze bevolking veilig te stellen.' Maar, het calamiteitenteam en de regering zitten de komende week niet stil en bereiden zich voor op het moment dat de eerste economische en individuele activiteiten op het eiland weer voorzichtig kunnen worden opgestart en onder welke voorwaarden. 'Stapje voor stapje', benadrukt Rhuggenaath.

'We zijn ons bewust van de pijn die de maatregelen op allerlei gebied veroorzaken. Mensen die zonder inkomen zitten, huishoudelijke apparaten die kapot zijn en niet gerepareerd worden, maar ook mensen die voor hun gezondheid moeten bewegen en dat nu niet kunnen. Daarom bekijken we hoe we behoedzaam, beetje bij beetje enkele activiteiten weer kunnen toestaan.'

Curaçao is het gelukt in de lage cijfers te blijven met 14 positief geteste gevallen en in totaal drie opnames in het ziekenhuis Curaçao Medical Center (CMC). Maar, er zijn nog te weinig epidemiologische gegevens beschikbaar om een weloverwogen beslissing te nemen. Die moeten de komende week worden verzameld. Dan kunnen betrouwbare berekeningen en analyses worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten