vrijdag 10 april 2020

Vice-presidente van Colombia in tranen tijdens radio interview over banden met drugshandelaar

'Wat ik in mijn leven heb bereikt, heb ik integer en eerlijk gedaan'


De vice-presidente van Colombia brak woensdag 8 april 2020  in tranen uit tijdens een interview over de banden van haar bedrijf met een drugshandelaar. In een interview met W Radio verdedigde vice-presidente Marta Lucia Ramirez  haar integriteit en eer fel totdat de schaamte het beste van haar kreeg en ze in tranen uitbarstte.

'Wat ik in mijn leven heb bereikt, heb ik integer en eerlijk gedaan, met de grootste duidelijkheid dat het dienen van het land altijd wordt gedaan door een voorbeeld van integriteit te zijn', zei Ramirez huilend.



In tegenstelling tot de dynastiepolitici en narco-elites die de politiek van Colombia domineren, werkte Remirez zich een weg omhoog uit een middenklasse gezin en schreef ze geschiedenis in 2018, toen ze de eerste vrouwelijke vice-president van het land werd.

Hoewel ze vaak kritiek kreeg op haar sluwe gebruik van haar invloed in de financiële sector om politieke macht te verwerven, werkten zij en haar man vorige week samen met 'Memo Fantasma' in een bouwproject, de eerste keer dat ze ooit werd gekoppeld aan narco's.


Marta Lucía Ramírez en haar man, Álvaro Rincón, waren aandeelhouders van Hitos Urbanos Limitada, een bouwbedrijf dat Torre 85 ontwikkelde, een kantoorgebouw in Bogotá. Ook geïnvesteerd in dit ontwikkelingsproject had Guillermo Acevedo, alias 'Memo Fantasma', een vermeende voormalige drugsbaron en paramilitaire commandant die het onderwerp was van het onderzoek dat op 29 maart werd gepubliceerd, aldus InSight Crime donderdag 9 april 2020.

Zelfs de directeur van InSight Crime, Jeremy McDermott, die de FB ice-presidente al jaren kent, was verrast.

'Ik sta erop: ik kende hem niet en heb ook geen relatie met hem. De heer benaderde een onroerendgoedbedrijf en alle bouwlieden die naar dit programma luisteren, weten hoe het bedrijf is. Ze ontvangen kavels, eigendommen, mensen die veranderingen voorstellen, uitwisselingen, wat dan ook.'

Vice-presidente Marta Lucia Ramirez 

Ramirez vertelde InSight Crime, dat ze de voormalige nationale politiechef Oscar Naranjo had gevraagd een achtergrondcontrole uit te voeren bij de narco / zakenman voordat ze instemde met het bedrijfsleven. Dit was misschien haar grootste fout in haar lange carrière als manoeuvreerster in het mijnenveld van de Colombiaanse politiek; Naranjo is ervan beschuldigd steekpenningen te hebben ontvangen van de paramilitaire krijgsheer 'Macaco' en de uitgeleverde drugshandelaar Alex Cifuentes, twee voormalige bondgenoten van Memo Fantasma.

Naranjo vertelde de website, dat hij zich niet kon herinneren dat hij de achtergrondcontrole effectief had uitgevoerd.

(Suriname Mirror/RCN Radio/Colombia Reports/El Espectador/Twitter/Semana/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten