vrijdag 10 april 2020

Nationale parken en natuurgebieden Costa Rica blijven gesloten tot 30 april

'Maatregel is genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan'


Het Ministerio Ambiente y Energía (Minae) zei woensdag 8 april 2020, dat de maatregel is genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

'De sluiting blijft van kracht vanwege de uitbreiding door de autoriteiten om drukte te vermijden. Zolang Minae geen tegengestelde instructies heeft, blijven de beschermde natuurgebieden gesloten voor het verlenen van eco-toeristische diensten.'


'Het is een maatregel die we zo lang als nodig zullen handhaven, waarbij de gezondheid van alle burgers een prioriteit is', legt Pamela Castillo, vice-minister van Natuurlijke Hulpbronnen, uit.

Van haar kant gaf Grettel Vega, uitvoerend directeur van het Sistema Nacional de Áreas de Conservación (Sinac), aan dat, terwijl Costa Ricaanse burgers zich aan het isolement houden, parkwachters de 144 beschermde natuurgebieden blijven bewaken.

'Er zijn meer dan 400 parkwachters die zich strikt houden aan de instructies van de milieudienst om ons natuurlijk erfgoed te beschermen en het ministerie van Volksgezondheid te helpen voorkomen,, dat toeristen onze beschermde gebieden binnenkomen', voegde hij eraan toe.

(Suriname Mirror/QCostaRica.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten