vrijdag 10 april 2020

Minister Girigorie van Justitie, Curaçao: 'Nog even volhouden'

Justitie-minister met dringende oproep: 'Niet verslappen in laatste fase!'

'Plotseling - ondanks het dringende verzoek - zijn toch veel meer auto’s op straat gespot'


Minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie heeft gisteren een dringende oproep gedaan aan de gemeenschap van Curaçao om ‘nog even vol te houden’. Hoewel de gemeenschap volgens de bewindsman in de eerste dagen massaal gehoor heeft gegeven aan de oproep vanuit de regering om thuis te blijven, is sinds woensdag een verschuiving waar te nemen waarbij plotseling - ondanks het dringende verzoek - toch veel meer auto’s op straat zijn gespot, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 10 april 2020.

'Ik ben de gemeenschap dankbaar; het overgrote deel heeft zich in de eerste dagen aan de regels gehouden. Het zijn strenge maatregelen die de bewegingsvrijheid beperken en het leven veranderen - daar zijn we ons bewust van - maar desalniettemin heeft de gemeenschap het belang begrepen en ingezien dat de maatregelen dienen voor haar eigen bescherming en dat het goed is zich daaraan te houden', aldus Girigorie.

In die eerste dagen - tussen 23 maart en 4 april - is op de Helmin Wiels Boulevard, een van de drukste wegen van Curaçao, een drastische afname van het rijverkeer waargenomen. 'In die periode hebben we een daling van 80 procent geregistreerd van het aantal auto’s op die weg. Dat bewijst dat de gemeenschap luistert', aldus de bewindsman.

Op zondag 5 april was helemaal geen verkeer op de weg toegestaan, met uitzondering van taxi’s, kleine busjes en vitale beroepen. Op deze dag werd op de Helmin Wiels Boulevard een vermindering van wel 92 procent van het aantal voertuigen geregistreerd: op 23 maart waren er 6.200 auto’s op deze weg en op zondag 5 april 482 auto’s, aldus Girigorie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten