vrijdag 10 april 2020

President Bouterse houdt weer tv-toespraak...

Verklaring over ontwikkelingen rond Covid-19 en gedeeltelijke lockdown


President Desi Bouterse zal vanmiddag, vrijdag 10 april 2020, om zes uur het volk toespreken. Hij zal een verklaring afleggen over de ontwikkelingen rond Covid-19. Ook zal hij verdere mededelingen doen over de gedeeltelijke lockdown die voor twee weken was afgekondigd en loopt tot zondag, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. De toespraak zal op verschillende media uitgezonden worden, waaronder STVS. 

De verklaring zal de president afleggen samen met de directrice Nationale Veiligheid, Danielle Veira.

Tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-managementteam maandag zullen journalisten de gelegenheid krijgen om meer informatie te verkrijgen over de bijzondere verklaring, deelt NII-directeur Clifton Limburg mee, aldus Starnieuws Vandaag is er geen update van de het Managementteam.

Woensdag had vicepresident Ashwin Adhin meegedeeld, dat Bouterse mededelingen zou doen in het weekend over de lockdown en het verder afgesloten houden van het luchtruim. Ook zou hij in ingaan op de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 en de maatregelen die genomen worden op basis hiervan. Er is een noodfonds van Srd 400 miljoen goedgekeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten