maandag 13 april 2020

'Uitnodiging president Bouterse om te praten met politieke partijen over Covid-19 stap te vroeg'

NPS: 'Niet in de haak dat president zich niet houdt aan de regels'

- 'Dit is een totaal verkeerd signaal wat zeer gevaarlijk is voor volksgezondheid'
- Wrevel over niet verschijnen Bouterse in Assemblee


NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt dat de uitnodiging van president Desi Bouterse om te praten met vertegenwoordigers van de politieke partijen in De Nationale Assemblee (DNA) over Covid-19 een stap te vroeg is. Hij zegt vandaag, maandag 13 april 2020, op Starnieuws dat blijkbaar de president dat ook gezien heeft en daarom is de vergadering die voor vandaag gepland stond, afgezegd. 

De NPS vindt het niet in de haak dat er beelden van de president viraal gaan, waaruit blijkt dat hij zich niet houdt aan de regels. 'Dit is een totaal verkeerd signaal wat zeer gevaarlijk is voor de volksgezondheid en het doel om het coronavirus onder controle te houden.'


De NPS roept het totale volk, inclusief de president, op zich te houden aan de regels en zo Suriname voor het ergste te behoeden. Rusland merkt op, dat woensdag 8 april in een marathonsessie in DNA een wet is aangenomen door de coalitie over het afkondigen van de burgerlijke uitzonderingstoestand. Hierin is opgenomen, dat een speciale commissie uit DNA in het leven wordt geroepen. Deze commissie moet het contact over de bestrijding van de gevolgen van Covid-19 met de regering onderhouden.

De NPS heeft om diverse punten tegen deze wet gestemd. Naast die punten vindt zij, dat zaken volgens de voorzieningen die bestaan moeten worden behandeld. De benoeming van een speciale DNA commissie in deze is volgens de NPS niet correct, omdat alle leden van het parlement de gelegenheid moeten hebben om aan de beraadslagingen met de regering mee te doen en niet een afvaardiging van DNA.

De NPS is tot heden niet ingegaan op geen enkele uitnodiging van de president. De partij houdt vast aan het standpunt, dat de president verantwoording dient af te leggen in DNA en niet daarbuiten. De beraadslagingen rond het coronavirus en haar gevolgen is in DNA uitvoerig aan de orde geweest de afgelopen week dinsdag en woensdag. Rusland heeft als fractieleider van de NPS in die vergadering aangegeven dat voor deze belangrijke issue de president in DNA moest zijn. Ondanks het aandringen van de NPS en andere fracties, is de president niet verschenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten