maandag 13 april 2020

Peruaanse politie arresteert Chinees voor illegaal uitvoeren COVID-19-tests

(Bron foto: AFP)
Man stal tests van gezond- heidsautoriteit van Lima Sur waar hij werkte


De politie in Lima heeft zondag 12 april 2020 een Chinese man gearresteerd voor het illegaal uitvoeren van snelle Covid-19-tests op het publiek met nieuw geleverde kits die waren gestolen van het Peruaanse ministerie van Volksgezondheid.

De 36-jarige Tianxing Zhang werd gearresteerd in het Brena-district van Lima toen hij op het punt stond monsters te nemen van twee vrouwen bij de deur van hun huis, zei de politie. Hij 'was bezig met het uitvoeren van snelle tests voor Covid-19 die hij had gestolen' van de gezondheidsautoriteit van Lima waar hij werkte, volgens een politieverklaring.

Zhang droeg een masker en een lichtblauw medisch schort ten tijde van zijn arrestatie door de staatsveiligheidspolitie. Beide vrouwen hadden hem betaald om een ​​snelle thuistest uit te voeren, zonder toestemming van het ministerie van Volksgezondheid.


'Bij ondervraging erkende hij dat hij niet bevoegd was om deze snelle test uit te voeren en dat de snelle diagnostische tests waren gestolen van het Dirección de Redes Integradas de Salud de Lima Sur, waar hij had gewerkt', zei de politie.

Volgens de politie bekende de bebrilde Zhang, dat hij twee batches van de test had gestolen om, voor geldelijk gewin, te gebruiken bij mensen die vermoedden dat ze ziek waren met het coronavirus. De politie vond bij hem thuis een rugzak met 25 Covid-19-tests en andere medische benodigdheden.

President Martin Vizcarra zei woensdag, dat 330.000 sneltestkits in Peru waren aangekomen en over het hele land zijn verspreid. Het ministerie van Volksgezondheid meldde, dat het tot 12 april 45.272 sneltesten heeft uitgevoerd. Het Zuid-Amerikaanse land heeft tot nu toe 7.519 infecties geregistreerd, met 193 doden.

(Suriname Mirror/El Universo/AFP/La Republica/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten