maandag 13 april 2020

President Bouterse zegt in videoboodschap 'sorry' tegen samenleving - Bouterse door het stof voor negeren social distancing

'Het is afkeurens- waardig en wij bieden onze verontschul- diging aan'


President Desi Bouterse zegt maandag 13 april 2020 in een videoboodschap 'sorry' tegen de samenleving en het Covid-Managementteam. Hij merkt op dat er een filmpje circuleert waarop hij met enkele jongeren te zien is te Flora. De indruk die daar gewekt wordt, is absoluut niet goed. De president deelt mee, dat hij voorbij reed en dat jongeren die problemen hadden hem hebben gestopt. Vervolgens kwam er een hele groep jongeren. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut.


'Hoewel de veiligheidsdienst gezegd heeft, houden jullie afstand, houden jullie rekening met de Covid-situatie, op een bepaald moment liep het uit de hand. De één belde de andere en de situatie liep uit de hand.'

De president deelt mee, dat hij de mensen heeft gezegd dat zo niet gesproken kan worden. Hij heeft een groep geformeerd die met de problemen op schrift bij hem zou komen. Met Bureau Volkscontacten wordt nagegaan hoe de zaken opgelost kunnen worden.

'Maar, in het algemeenheid bied ik hierbij mijn verontschuldigingen aan. Zeker aan het Covid-team en aan het Surinaamse volk. Het was zeker geen goed voorbeeld hoe de zaak is overgekomen. Gelooft u mij. Het is geen willens en wetens daar gaan en mensen optrommelen', stelt Bouterse. Hij merkt op dat het een spontane actie was van mensen, maar tegelijkertijd zijn de Covid-regels overtreden, en dat kan absoluut niet worden toegestaan.

'Het is afkeurenswaardig en wij bieden onze verontschuldiging aan, aan de gehele Surinaamse gemeenschap.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten