woensdag 15 april 2020

Peru ontvangt van Chinese bedrijf Huawei 200.000 gezichtsmaskers, oogbeschermers en medische pakken

Donatie voor gezond- heidswerkers in frontlinie ​​om pandemie te bestrijden


Minister van Volksgezondheid Victor Zamora heeft een donatie ontvangen van het Chinese bedrijf Huawei ter ondersteuning van de professionals die de Covid-19-verspreiding in Peru bestrijden. De donatie bestaat uit meer dan 200.000 gezichtsmaskers, oogbeschermers en medische pakken voor de persoonlijke bescherming van gezondheidswerkers die in de frontlinie staan ​​om de pandemie te bestrijden. 

De apparatuur is dinsdag 14pril 2020 overgedragen aan het Centro Nacional de Abastecimiento de Recursos Estratégicos en Salud (Cenares), gelegen in het district Lurin in Lima.


Zamora bedankte het Chinese telecombedrijf voor het gebaar en verzekerde dat het materiaal bestemd is voor de gezondheidshelden van het land. 'Deze beschermende uitrusting zal worden uitgedeeld aan ziekenhuizen in Lima, Lambayeque, Tumbes, Piura en Loreto, regio's waar de epidemie het meest geconcentreerd is', zei hij.

Bao Getang, CEO van Huawei Peru, bevestigde dat zijn bedrijf niet immuun is voor de crisis die de wereld nu doormaakt. 'Geleid door ons hoge verantwoordelijkheidsgevoel werken we samen met verschillende landen waar we actief zijn', zei hij.

De Peruaanse regering bedankte - op 3 april - het Chinese bedrijf Alibaba Group voor de donatie van 100.000 gezichtsmaskers, 20.000 moleculaire diagnostische tests voor Covid-19 en 5 ademhalingsapparatuur



(Suriname Mirror/Reliefweb/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten