woensdag 15 april 2020

Minister Ferrier: 'Project distance learning in vergevorderde fase'

Vanaf donderdag 16 april wordt gestart met tv-uitzendingen


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zei op de persconferentie van het Covid-19 Mangagementteam woensdagmiddag 15 april 2020, dat men in een vergevorderde fase is met het project distance learning nu de scholen voor minstens nog eens twee weken en misschien veel langer gesloten zullen moeten blijven, zo bericht het Dagblad Suriname.

Men is reeds gestart met de leerpakketten, maar die moeten nog uniform gemaakt worden, zeker voor het basisonderwijs. Er zijn nu Whats app groepen gemaakt door leraren met hun klassen, waarbij bijvoorbeeld gezinsleden kunnen helpen met begeleiden en waarin de leerstof wordt aangeboden, gevolgd door het correctiemodel met nieuwe leerstof elke volgende dag.


Met leerlingen bij wie dit niet kan worden individuele afspraken gemaakt en voorzieningen getroffen. Ook is er een survey gestuurd naar leraren en directeuren over te gebruiken software en de leerinhoud.

De gemeenschap moet volgens Ferrier waken voor fake berichten over met name long distance learning via tv, omdat alle info formeel van het ministerie komt en herkenbaar is.

Vanaf donderdag 16 april wordt gestart met tv-uitzendingen via het Nationaal Informatie Instituut, TV Binnenland op kanaal 8.6, Rasonic Nickerie, ATV en andere zenders. Van maandag tot en met vrijdag zijn er les-uitzendingen vanaf 9 uur 's morgens die ‘s middags herhaald worden, en herhalingen op zaterdags en zondags. Op de Facebookpagina van het ministerie staat een overzicht, maar ook op de Covid-19 website en op de website van het ministerie.

Volgens Ferrier moeten leerlingen vooral veel lezen en de lessen volgen. Het stream onderwijs wordt ook aangepast met lessen in ICT en Hydroponics.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten