woensdag 15 april 2020

Op kosten van Nederland komt extra zorgpersoneel uit VS naar Curaçao

Ook uit Cuba wordt de nodige hulp aangetrokken, 102 extra zorgpersoneel


Om het personeel van het Curaçao Medical Center gedurende de coronavirus-crisis bij te staan, wordt op kosten van Nederland extra zorgpersoneel uit de Verenigde Staten gehaald. Dat heeft minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, gisteren tijdens de dagelijkse briefing bekendgemaakt, aldus vandaag, woensdag 15 april 2020, het Antilliaans Dagblad

Ook uit Cuba wordt de nodige hulp aangetrokken. Het gaat om in totaal 102 extra zorgpersoneel dat spoedig wordt verwacht. Uit de VS komen 5 intensivisten, 50 verplegers voor de intensieve zorg, 13 verplegers en 14 paramedici, gespecialiseerd in intensieve zorg. Dit extra zorgpersoneel wordt gehuurd en betaald door Nederland en Curaçao zorgt voor het verblijf, zo legde de minister van Gezondheid gisteren uit. Uit Cuba worden acht artsen/specialisten en nog eens twaalf verplegers gehaald.

Op Curaçao is de overheid op 13 januari 2020 begonnen met het nemen van de voorbereidingen. In dit kader zijn sinds februari de nodige voorbereidingen getroffen in het Curaçao Medical Center (CMC) en vervolgens ook in het voormalige ziekenhuis, het Sehos.

Het team dat belast is met de voorbereidingen in het ziekenhuis, het Outbreak Management Team, heeft volgens de minister gezorgd voor een protocol om personen die besmet zijn met het virus in het ziekenhuis te behandelen. 'Maar, er is ook personeel opgeleid, er is een rampenteam ingesteld, er is beschermings- en ander materiaal ontvangen; en de 3D-printer wordt gebruikt om beschermingsmateriaal te genereren', aldus Camelia-Römer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten