woensdag 15 april 2020

Drie resterende Covid-19 patiënten in redelijk stabiele conditie

'Van Covid-19 kun je genezen, maar we moeten ons alleen houden aan de regels'


De drie resterende Covid-19 patiënten verkeren in redelijk stabiele conditie. Ze zijn volgens luitenant-kolonel Danielle Veira, directrice Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) tevens lid van het Nationaal Covid-19 Managementteam, aan de betere hand. Veira zei gisteren in het actualiteitenprogramma ACTUA, dat er over deze personen heel gauw informatie verstrekt zal worden door het ministerie van Volksgezondheid. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut vandaag, woensdag 15 april 2020.

'Van Covid-19 kun je genezen, maar we moeten ons alleen houden aan de regels', zei overste Veira. Ze adviseert personen die bij zichzelf symptomen van het virus merken om contact te maken met het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) op het verkorte nummer 178.

De Covid-19 teller staat sinds 31 maart op 10. Van dit aantal overleed 1 patiënt, terwijl intussen 6 genezen zijn verklaard. Op dit moment zitten 134 personen in quarantaine op door de overheid aangewezen locatie (overheidsquarantaine), terwijl 43 op een eigen locatie onder toezicht van de overheid zijn (thuisquarantaine).

Terwijl in Suriname het aantal besmettingen zeer laag is, noteren buurlanden  hogere cijfers. Brazilië telde tot gisteren 25.262 besmette gevallen, waarvan 1.532 overleden en 14.026 genezen. Van de 9.704 overgebleven actief besmette personen verkeerden 296 in kritieke toestand. Frans-Guyana volgt met 86 positieve gevallen, waarvan 51 zijn hersteld. Van de resterende 35 verkeerde tot gisteren 1 in kritieke toestand. Guyana had tot gisteren 47 positieve gevallen genoteerd, waarvan zes zijn overleden en acht genezen verklaard. Van de resterende 33 verkeerden 5 in kritieke toestand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten