woensdag 15 april 2020

Aantal mensen in overheidsquarantaine gedaald naar 54

In totaal nog 97 personen in thuis- en overheids- quarantaine


Het aantal mensen in overheidsquarantaine is geslonken naar 54. In thuis-quarantaine zijn nog 43 personen. Het gaat dus om totaal 97 personen. De teller op de officiële Covid-19 website is vandaag, woensdag 15 april 2020, verder aangepast. De mensen die uit de Braziliaanse stad Belem teruggekeerd zijn, zijn intussen uit quarantaine en naar huis gezonden. Sinds 31 maart zijn er geen nieuwe besmette gevallen geregistreerd. Dit bericht Starnieuws.

Intussen is ook bekend geworden, dat de eerste repatriëringsvlucht uit Nederland komende maandag zal worden uitgevoerd. Sinds dit bekend is geworden, bellen de mensen die niks gehoord hebben, over en weer. Iedereen wil zo snel mogelijk terugkeren naar huis. Er zijn zo'n 900 personen gestrand in het buitenland, van wie de meesten in Nederland. Iedereen die terugkeert, zal twee weken in overheidsquarantaine moeten.

Het Covid-19 Managementteam is bezig met meer mogelijkheden om mensen op te vangen. De terugkeer van mensen uit het buitenland zal in delen plaatsvinden, waarbij alle voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen. De mensen die terugkeren zullen ondergebracht worden in het Zorghotel en in hotel Residence Inn.

Ook mensen die een KLM-ticket hadden, keren via de SLM terug naar Suriname. Vernomen wordt dat er tickets zijn verkocht aan deze personen. Mensen die ook graag naar huis willen, vragen zich af welke criteria gehanteerd zijn bij het samenstellen van de lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten