donderdag 16 april 2020

Nationale Garde van Mexico beschermt artsen en verpleegsters tegen toenemend geweld

(Bron foto:Twitter)
Regering roept op aanvallen op gezondheids- personeel dat patiënten met Covid-19 behandelt te stoppen


Recent zijn er meldingen geweest van aanslagen en discriminatie van werknemers in de gezondheidszorg in Mexico. Gezien deze situatie heeft de regering de bevolking opgeroepen de aanvallen op gezondheidspersoneel dat patiënten met Covid-19 behandelt, te stoppen.

Tijdens een persconferentie donderdagochtend 16 april 2020 verzekerde president Andrés Manuel López Obrador: 'Niets kan worden bereikt zonder gezondheidswerkers, daarom onze erkenning en de respectvolle oproep aan de hele bevolking om voor gezondheidswerkers te zorgen, hen te respecteren, van ze te houden, iedereen.'

Als onderdeel van deze acties kondigde de Nationale Garde woensdag het bevel aan om IMSS-ziekenhuizen (Instituto Mexicano del Seguro Social) in het hele land te beschermen. Via zijn Twitter-account meldde de staatsveiligheidsdienst dat de medische eenheden zouden worden gecontroleerd: 'We zullen voorzieningen, medisch personeel en voorraden beveiligen om service te garanderen aan burgers die dit nodig hebben.'

In de eerste fase van de strategie ter bescherming van de ziekenhuizen die voor coronaviruspatiënten zorgen, waakt de Nationale Garde woensdag over 184 medische afdelingen in 19 staten, namelijk: Baja California, Chihuahua, Mexico City, Coahuila, staat Mexico Guerrero, Jalisco, Michoacán, Morelos, Nuevo León, Puebla, Querétaro, Quintana Roo, San Luis Potosí, Tamaulipas, Tlaxcala, Veracruz, Yucatán en Zacatecas.


Alejandro Murat Hinojosa, gouverneur van de staat Oaxaca, hekelde de mogelijke diefstal van medische apparatuur om patiënten met Covid-19 in het burgerziekenhuis Aurelio Valdivieso in de hoofdstad van Oaxaca te behandelen. De staatsgouverneur zei in een interview voor de Organización Radiofónica de Oaxaca (ORO), dat ten minste twintig medische apparatuur voor de verzorging van met het virus besmette mensen uit de faciliteiten was verdwenen.


In de rest van de staten werkt de Nationale Garde samen met federale, staats- en gemeentelijke autoriteiten om beveiliging te bieden aan medische eenheden. Daarnaast werken medewerkers die niet zijn toegewezen aan de ziekenhuisafdeling aan misdaadpreventie en de verspreiding van sanitaire maatregelen ter ondersteuning van medisch, civielebeschermings- en openbare veiligheidspersoneel in de staten en gemeenten van het land.

Daarnaast meldde het Instituto Mexicano del Seguro Social via een persbericht dat de versterking van de veiligheids- en hygiënemaatregelen binnen en buiten ziekenhuizen is gestart met het doel de integriteit en gezondheid van medisch personeel en familieleden van patiënten te behouden.


Daarnaast verzocht het de bevolking geen aanvallen op gezondheidswerkers uit te voeren: 'De IMSS roept op om een ​​einde te maken aan aanvallen op medisch personeel, wat de eerste strijd is tegen de noodsituatie in het land.'

(Suriname Mirror/Vallarta Daily/rioaxaca/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten