donderdag 16 april 2020

73 Bevestigde coronavirus besmettingen op Ecuador's Galapagos-eilanden

Meerderheid, 48, aan boord van  toeristisch schip 'Flora'


Ecuador's Galapagos-eilanden, een Unesco-werelderfgoed ongeveer 1.000 kilometer ten westen van Ecuador, hebben 73 bevestigde gevallen van het nieuwe coronavirus, de meerderheid aan boord van een toeristisch schip, zei de president van de Raad van Bestuur woensdag 15 april 2020. 

'Achtenveertig positieve gevallen zijn geïdentificeerd van de 69 mensen aan boord van de Flora', vertelde Norman Wray onder andere aan aan persbureau AFP.


Wray, die de regeringsraad van de Galapagos leidt, voegde eraan toe, dat alle passagiers bemanningsleden zijn, aangezien het schip geen toeristen meer aan boord heeft. 'In totaal hebben we 73 bevestigde gevallen en twee doden op de archipel', zei Wray.



Ecuador heeft sinds het begin van de pandemie 7.858 gevallen en 388 sterfgevallen geregistreerd. De provincie Guayas en de hoofdstad, de havenstad Guayaquil, zijn het zwaarst getroffen, met ongeveer 70 procent van de sinds 29 februari gemelde gevallen.

Volgens Wray zijn er nog steeds 1.000 toeristen op de Galapagos, van wie de meesten Ecuadoranen zijn die hebben besloten te blijven tijdens de algemene lockdown, die door de nationale regering is verlengd tot 19 april.


Ongeveer 1.500 andere toeristen werden van de eilanden geëvacueerd.

Het toerisme maakt 75 procent uit van de inkomsten voor de archipel, waarvan de flora en fauna uniek zijn over de hele wereld, en brengt ongeveer 110 miljoen dollar per jaar op, zei Wray. De toerismesector is momenteel 'verlamd' en 'de Galapagos bevinden zich in een ernstige crisis', voegde hij eraan toe.

(Suriname Mirror/Vistazo/AFP/TeleAmazonas/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten