donderdag 16 april 2020

Directie Ruimte en Ontwikkeling Bonaire versnelt afhandeling bouwvergunningen en herstelt meer wegen

Tussen 16 maart en 9 april zijn 102 bouwvergun- ningen verleend


De directie Ruimte en Ontwikkeling (R&O) heeft in maart en april de afhandeling van bouwvergunningen en vestigingsvergunningen versneld. Daarnaast gaat de directie R&O starten met het herstellen van verschillende wegen. Zoals Kaya Carlos Nicolaas en een gedeelte van de Kaya Grandi, Kaya Gobernador Debrot en Kaya Amsterdam. Dit meldt het Openbaar Lichaam Bonaire woensdag 15 april 2020.

Bouwvergunningen 
Tussen 16 maart en 9 april (nog geen 4 weken) zijn 102 bouwvergunningen verleend. Dit is één derde deel van het totaal aantal bouwvergunningen die in heel 2019 zijn verleend (314 vergunningen). De 102 verleende vergunningen zijn goed voor een totale bouwwaarde van USD 15.5 miljoen.

Vestigingsvergunningen 
Ook is in dezelfde periode een groot aantal vestigingsvergunningen verleend. Namelijk 102. In 2019 zijn in totaal 663 vestigingsvergunningen verleend.

Wegen 
Het project van het herstellen van de wegen rondom de scholen is begin december vorig jaar gestart.
Op dit moment wordt Kaya Chippewa onder handen genomen waarna Kaya Leiden volgt.
Kaya Nicolaas wordt ook gerenoveerd. Het gaat hier om een project van meer dan USD 1 miljoen. Deze weg is een belangrijke weg voor de verbinding tussen Kaya Neerlandia en Kaya Gobernador Debrot.
De renovatie van een deel van Kaya Grandi (vanaf MCB) en de Kaya Gobernador Debrot (tot aan de rotonde van Hato) wordt voorbereid en aanbesteed.
De renovatie van Kaya Amsterdam vanaf de rotonde van Hato tot aan Mentor wordt voorbereid en aanbesteed. Experts zijn bezig met het uitwerken van een technische oplossing en maken de uitvoering gereed voor het wateroverlastprobleem bij de aansluiting van Salinja di Vlijt met de open zee ter hoogte van Harbor Village.

De infrastructurele projecten worden gefinancierd met fondsen die in het kader van het bestuursakkoord beschikbaar zijn gesteld. In 2019 heeft het openbaar lichaam Bonaire (OLB) 3 miljoen euro ontvangen voor de aanleg van de wegen rondom de scholen. Ook heeft het OLB 5.5 miljoen euro ontvangen voor het uitvoeren van de eerste fase van het meerjarig programma onderhoud wegen Bonaire.

In juli 2020 wordt 11 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de uitvoering van dit meerjarig programma onderhoud wegen Bonaire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten