donderdag 16 april 2020

Juriste Gloria Karg-Stirling door Assemblee voorgedragen als voorzitster Constitutioneel Hof

Rechter Jimmy Kasdipowidjojo had zich teruggetrokken als kandidaat-voorzitter


Juriste Gloria Karg-Stirling is voorgedragen als voorzitster van het Constitutioneel Hof door De Nationale Assemblee. Dit bericht Starnieuws vandaag, donderdag 16 april 2020. Rechter Jimmy Kasdipowidjojo had zich teruggetrokken als kandidaat-voorzitter voor het Constitutioneel Hof. Hij was in eerste instantie voorgedragen door de coalitie. 

Kasdipowidjojo heeft bedankt als kandidaat-lid en voorzitter voor het Constitutioneel Hof. Toen hij benaderd werd voor de functie, had hij het belang benadrukt van een breed gedragen voordracht. Dit was zijn enige voorwaarde om in te stemmen indertijd. Toen bleek dat hij slechts door de coalitie was voorgedragen, trok hij zich terug, nadat de voordrachten goedgekeurd werden door de president. De oppositie had ook eigen kandidaten naar voren geschoven.

Naast Stirling zijn voorgedragen Kenneth Amoksie als ondervoorzitter. Hij kwam voor op de lijst van de oppositie en is een voordracht van de ABOP. Als leden zijn voorgedragen Anoeradha Akkal-Ramautar, Maya Fokké-Manohar en Rinette Djokarto. De plaatsvervangende leden zijn: Bien Sojo, Roy Chitanie en Jornell Vinkwolk.

De voordrachten gedaan door De Nationale Assemblee zijn goedgekeurd. Het antecedentenonderzoek is nu gaande. Binnenkort zal overgegaan worden tot benoeming en installatie van de leden, waarna het Constitutioneel Hof in werking kan treden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten