donderdag 16 april 2020

Gestrande Surinamers in Nederland moeten zelf opdraaien voor kosten SLM-retourticket

(Bron foto: © Suriname Mirror)
Van repatrianten wordt zevenhonderd euro geëist voor de terugvlucht


Avondkrant De West bericht donderdag 16 april 2020, dat gestrande Surinamers die met de geplande repatriëringsvluchten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), vanaf maandag, moeten zelf voor de reiskosten opdraaien. 

Naar verluidt komen alle gestrande Surinamers en ingezetenen terug met de SLM, omdat het Covid-19 Managementteam een goed overzicht wil hebben en de J.A. Pengelluchthaven alleen voor hen zal worden opengedaan. Het is de KLM en Tuifly verboden hun passagiers zelf terug te vliegen, vanwege de nieuwe maatregelen.

Van de repatrianten wordt nu een bedrag van zevenhonderd euro geëist voor de terugreis. Enkele gestrande Surinamers zitten momenteel met de handen in het haar, omdat zij niet beschikken over dat bedrag en dus ook niet weten of zij teruggehaald zullen worden. Volgens hen hebben zij in de afgelopen weken al heel wat onkosten gemaakt en zijn ze voorts van mening, dat de overheid hen tegemoet moet komen.

Volgens de SLM is het vanzelfsprekend, dat mensen die niet bij haar hebben geboekt, zullen moeten betalen voor een ticket. 'Haast alle vliegmaatschappijen die repatriëringsvluchten hebben uitgevoerd, hebben het op deze manier gedaan. De mensen moeten terug naar de maatschappij waar ze handen geboekt, en waar ze in de meeste gevallen wél een tegemoetkoming krijgen', zegt een woordvoerder van de SLM.

Directrice van Fly Allways Natasha Abdoelhak, geeft aan dat zij daadwerkelijk geen vluchten zou mogen uitvoeren naar Suriname. 'De mensen zullen een tegemoetkoming krijgen, maar het hangt van het type ticket af. Als je gebruik hebt gemaakt van de promotarieven, zal je geen tegemoetkoming ontvangen en zullen deze gestrande personen zelf moeten opdraaien voor hun retourticket.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten