woensdag 25 maart 2020

Voorzitter Consumentenkring Alleyne wèl tevreden met nieuwe 'valutawet'

'De wet betekent meer stabiliteit en zekerheid voor de consument'

Alleyne pleit ervoor dat vanuit de CBvS zelf wisselkantoren worden ingezet 


In tegenstelling tot vele organisaties, bedrijven, bonden en banken die hun afkeuring hebben uitgesproken over de wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren, is de Consumentenkring juist blij. 'De wet betekent meer stabiliteit en zekerheid voor de consument, wat voor een heleboel mensen onplezierig is', zegt voorzitter Albert Alleyne vandaag, woensdag 25 maart 2020, in de Ware Tijd. 

Een voor zijn organisatie belangrijk punt uit de wet is, dat er geen andere wisselkoers dan alleen die van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) mag gelden.

De organisatie heeft de afgelopen periode vaak aan de bel getrokken over de hoge prijzen in de winkels als gevolg van de hoge en niet-eenduidige wisselkoers.

Alleyne hoopt dat de controle op handhaving onafhankelijk en transparant geschiedt. Hoewel hij de wet grotendeels toejuicht, vindt hij dat enkele zaken bijgesteld moeten worden voor een betere werking.

Volgens de wet mogen de cambio's hun opgekochte vreemde valuta alleen aan de CBvS verkopen. Echter, hij vreest dat niet alles naar de bank zal gaan. Hij stelt daarom voor, dat er vanuit de CBvS zelf wisselkantoren worden ingezet zodat men het vertrouwen heeft dat de vreemde valuta 'zeker bij de bank terechtkomt'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten