woensdag 25 maart 2020

Twee Arubanen in quarantaine geplaatst na vis te hebben gekocht in territoriale wateren Venezuela

(Bron foto: Kustwacht)
Mannen in quarantaine om risico besmetting met coronavirus uit te sluiten


De Kustwacht Caribisch Gebied heeft dinsdagochtend 24 maart 2020 een boot met twee personen aan boord naar Baracadera begeleid. De boot werd bij de haven van Baracadera door de Kustwacht, Douane en personeel van Directie Volksgezondheid (DVG) gecontroleerd. 

Tijdens de controle trof men vissen aan boord die, bij Venezolaanse vissers zijn gekocht en, bestemd waren voor de Arubaanse markt. Het DVG heeft de vissen in beslag genomen om te controleren of deze geschikt zijn voor consumptie. De twee mannen die in de territoriale wateren van Venezuela waren geweest hadden daar contact met personen voor de aankoop van de vissen.

 
Directie Volksgezondheid heeft daardoor bepaald dat de twee personen voor 14 dagen in quarantaine moeten om het risico van besmetting met het coronavirus uit te sluiten. 

De Arubaanse overheid heeft recent de calamiteitenverordening ingevoerd ter bestrijding van Covid-19. De verordening noemt het verbod op niet-reguliere binnenkomst via de zee van goederen. Met name het artikel 9 in de verordening is belangrijk voor degene die goederen op niet-reguliere wijze Aruba willen invoeren. Deze verordening treedt per direct in werking en de Kustwacht gaat op basis van deze wet optreden. De calamiteitenverordening vindt men via de website van de overheid van Aruba. Volg deze link voor het document: https://www.overheid.aw/document.php
De Arubaanse overheid heeft medegedeeld dat vanaf 21 maart tot en met 31 maart 2020 tussen 21:00 uur en 06:00 uur een avondklok geldt.

'De avondklok geldt ook voor alle booteigenaren, vissers en de boat community. Ga niet op zee! Houdt u alstublieft hiermee rekening omdat u het risico loopt een boete van maximaal 10.000 AWG te krijgen. '

Geen opmerkingen:

Een reactie posten